BELANGRIJKE MEDEDELING - FORUM NIET LANGER ACTIEF

Beste leden, bezoekers,

Het aantal bezoekers aan dit forum is de laatste jaren (maanden) drastisch teruggelopen, tot op een punt waar er nauwelijks nog activiteit is, en eventuele nieuwe vragen ook helemaal niet meer beantwoord worden.
Dit is een tendens die helaas wel vaker gezien wordt de laatste jaren, ook op andere fora. Wereldwijd lopen het aantal bezoekers aan fora terug, en worden er steeds minder en minder reacties geplaatst. De opkomst van social media de laatste jaren is hier waarschijnlijk niet vreemd aan, en veel van deze nieuwe media hebben (gedeeltelijk) de functie van de ooit zo populaire "Bulletin Boards" overgenomen.
Ook onze Guppyclub is ondertussen terug te vinden op Facebook, en stelt gebruikers in staat om via die weg met elkaar te communiceren.

We hebben daarom besloten om het forum niet langer actief te (onder)houden. Vanaf heden is het voor nieuwe bezoekers niet langer mogelijk om te registreren, en reeds bestaande gebruikers kunnen geen nieuwe berichten meer plaatsen of reageren op reeds bestaande onderwerpen.

Wel is er besloten om het forum met inhoud in een "read-only" versie online te houden vermits deze toch nog steeds een hele boel informatie bevat dewelke doorheen de jaren is opgebouwd. Lezen kan dus nog, nieuwe dingen toevoegen niet meer.

Mogelijk evolueert het internet in toekomstige jaren weer terug richting Bulletin Boards, forums, .... we zien dan wel wat we doen. En tot dan zou ik zeggen: welkom op onze Guppyclub groep op Facebook!

SPOED HULP GEZOCHT mbt maanvissen!!!

Stel hier al je vragen over je vissen, met uitzondering van guppen, dit doe je onder de rubriek Specifiek Guppy's
Plaats reactie
Stephh

SPOED HULP GEZOCHT mbt maanvissen!!!

Bericht door Stephh » do aug 19, 2010 2:56

Hallo mijn naam is Stephanie en om met de deur in huis te vallen, ik heb dringend hulp nodig.
Ik heb zo'n 2 jaar geleden 3 jonge maanvisjes gekocht uit dezelfde winkel. Na een halfjaar is er een overleden, dus er bleven dr 2 over. Die zijn nu allebei volwassen, en ik ben er vanaf het begin al achtergekomen dat het twee mannetjes zijn (bult op de kop) en ze zijn altijd verdraagzaam tegenover elkaar geweest.. Zwommen altijd samen, etc.

Nu merk ik zelf sinds 4 dagen inmiddels (kwam er 2 dagen geleden achter) Dat de een de ander constant achterna zit, pikt, in een hoekje drijft en hem dan pas met rust laat. Verlaat hij de hoek, valt de ander weer aan. Ik heb toen ik het ontdekte al gelijk van alles opgezocht, en ik las dat dit waarschijnlijk ook niet meer overgaat.. Ik hoopte van wel, maar ik vind het nu gewoon te pijnlijk om te zien. Ik ben ten einde raad.. Het 'zwakkere' mannetje terugbrengen naar de dierenwinkel is geen optie, de ogen zijn in zoverre gepikt dat ze witte wondjes hebben, hij eet niet meer.. zijn gedrag en zwem is ook heel zwak dus die kan ik niet kwijt. Maar als ik die andere vis wegbreng, dan blijft de zwakkere vis alleen en zal hij depressief worden of misschien alsnog sterven.
Wat moet ik nou doen? Uit zijn lijden verlossen? Het aanzien, wachten tot het overgaat (met kans tot moord?)
Een vis wegbrengen? Allebei wegbrengen? Apart doen?
Er zijn zo veel mogelijkheden en ik ben echt ten einde raad..

(In de bak zitten verder 2 kleine meervallen, 3 glasmeervallen 2 kikkers en 2 kuhli's. Nooit eerder fout gegaan, de bak is groot genoeg voor dit vissenbestand)

Mvg, Stephanie

Gebruikersavatar
dazzler
Site Admin
Site Admin
Berichten: 1343
Lid geworden op: do nov 25, 2004 12:51
Locatie: Kessel
Contacteer:

Re: SPOED HULP GEZOCHT mbt maanvissen!!!

Bericht door dazzler » do aug 19, 2010 19:31

Hoe groot is je bak? Al hij groot genoeg is kan je er ook enkele vrouwtjes bij doen....

Ik heb jaren meerdere maanvissen gehad, stuk of 10-12 in groep, waarvan ook 4-5 mannen en de rest vrouwen. Nooit enig probleem mee gehad.

Maar je bak moet natuurlijk groot genoeg zijn.... wat zijn de maten?
2 Things are universal: Hydrogen and Stupidity

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten