BELANGRIJKE MEDEDELING - FORUM NIET LANGER ACTIEF

Beste leden, bezoekers,

Het aantal bezoekers aan dit forum is de laatste jaren (maanden) drastisch teruggelopen, tot op een punt waar er nauwelijks nog activiteit is, en eventuele nieuwe vragen ook helemaal niet meer beantwoord worden.
Dit is een tendens die helaas wel vaker gezien wordt de laatste jaren, ook op andere fora. Wereldwijd lopen het aantal bezoekers aan fora terug, en worden er steeds minder en minder reacties geplaatst. De opkomst van social media de laatste jaren is hier waarschijnlijk niet vreemd aan, en veel van deze nieuwe media hebben (gedeeltelijk) de functie van de ooit zo populaire "Bulletin Boards" overgenomen.
Ook onze Guppyclub is ondertussen terug te vinden op Facebook, en stelt gebruikers in staat om via die weg met elkaar te communiceren.

We hebben daarom besloten om het forum niet langer actief te (onder)houden. Vanaf heden is het voor nieuwe bezoekers niet langer mogelijk om te registreren, en reeds bestaande gebruikers kunnen geen nieuwe berichten meer plaatsen of reageren op reeds bestaande onderwerpen.

Wel is er besloten om het forum met inhoud in een "read-only" versie online te houden vermits deze toch nog steeds een hele boel informatie bevat dewelke doorheen de jaren is opgebouwd. Lezen kan dus nog, nieuwe dingen toevoegen niet meer.

Mogelijk evolueert het internet in toekomstige jaren weer terug richting Bulletin Boards, forums, .... we zien dan wel wat we doen. En tot dan zou ik zeggen: welkom op onze Guppyclub groep op Facebook!

interne externe filter

Technische achtergrond over in hoofdzaak zelfbouw projecten. oa: zelfbouw aquaria, filters, dimmers etc...
Plaats reactie
angelsguppy

interne externe filter

Bericht door angelsguppy » wo mar 14, 2007 17:55

hallo ik heb niet zon goede filter en wil me een andere aanschaffen,
weet er soms iemand geen goed filter?
en wat is het verschil tussen een internet en externe filter?
ja een interne zit binnen en externe zit buiten je aquarium,
ze hebben allebei enkele nadelen en voordelen,
maar qua resultaat, geven ze allebei een even mooi resultaat?

Gebruikersavatar
dazzler
Site Admin
Site Admin
Berichten: 1343
Lid geworden op: do nov 25, 2004 12:51
Locatie: Kessel
Contacteer:

Bericht door dazzler » do mar 15, 2007 11:54

Filters zijn er in allerlei maten, vormen, groottes en soorten.

Ruwweg genomen, zijn de meest voorkomende

* Interne filter : vaak niet meer dan een klein pompje met wat filtermousse. Filtert haast enkel het zwerfvuil met heeft bijna geen biologische werking. Hangt uiteraard in het aquarium

* Externe filter (potfilter) : Hebben doorgaans een veel grotere capaciteit, meer volume, en kunnen opgebouwd worden uit verschillende filtermaterialen. Hebben zowel een goede mechanische filtering (zwerfvuil) en een chemische (kool, turf, clearwater...) en biologische (filtermousse met goede bacteriecultuur) filtering.

* Interne bioloog : meestal een zwarte doos die in het aquarium zit, bestaat ook uit meerdere vakken, waar achtereenvolgens mousse, watten, chemisch filtermateriaal etc inzit. Veel betere werking dan het gewone interne filterpompje

* Externe bioloog : aanzien als de beste methode van filtering. Dit is ongeveer een apart aquarium vol met allerlei filtermateriaal, zodat een enorme filtercapaciteit ontstaat. Zeker aan te raden voor de grotere aquariums.


Tot zover de theorie. Als je nu echt wat gericht advies wil, zou het enorm helpen als je even kan vertellen welke filter je momenteel hebt, welke filtermaterialen er eventueel inzitten, hoe groot je aquarium is, welke vissen er in zitten, hoe groot je budget is....
2 Things are universal: Hydrogen and Stupidity

angelsguppy

Bericht door angelsguppy » za mar 17, 2007 14:03

hallo ik heb een Rena Filstar I1 en een aquarium met 55 liter en 20 visjes.
men budget mag niet zo hoog zijn... iets tussen de 1 en 50 EUR
(dat is behoorlijk laag...)
zijn er geen goede filters voor 20-30 EUR? de meeste zijn zo rond de 150 eur!!! :? :? :(
veel te duur... maar ja, je krijgt dan ook goed resultaat...

Mijn filter werkt met een sponsje met daarin active kool
en de werking kan je dan al raden[/img]

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten