BELANGRIJKE MEDEDELING - FORUM NIET LANGER ACTIEF

Beste leden, bezoekers,

Het aantal bezoekers aan dit forum is de laatste jaren (maanden) drastisch teruggelopen, tot op een punt waar er nauwelijks nog activiteit is, en eventuele nieuwe vragen ook helemaal niet meer beantwoord worden.
Dit is een tendens die helaas wel vaker gezien wordt de laatste jaren, ook op andere fora. Wereldwijd lopen het aantal bezoekers aan fora terug, en worden er steeds minder en minder reacties geplaatst. De opkomst van social media de laatste jaren is hier waarschijnlijk niet vreemd aan, en veel van deze nieuwe media hebben (gedeeltelijk) de functie van de ooit zo populaire "Bulletin Boards" overgenomen.
Ook onze Guppyclub is ondertussen terug te vinden op Facebook, en stelt gebruikers in staat om via die weg met elkaar te communiceren.

We hebben daarom besloten om het forum niet langer actief te (onder)houden. Vanaf heden is het voor nieuwe bezoekers niet langer mogelijk om te registreren, en reeds bestaande gebruikers kunnen geen nieuwe berichten meer plaatsen of reageren op reeds bestaande onderwerpen.

Wel is er besloten om het forum met inhoud in een "read-only" versie online te houden vermits deze toch nog steeds een hele boel informatie bevat dewelke doorheen de jaren is opgebouwd. Lezen kan dus nog, nieuwe dingen toevoegen niet meer.

Mogelijk evolueert het internet in toekomstige jaren weer terug richting Bulletin Boards, forums, .... we zien dan wel wat we doen. En tot dan zou ik zeggen: welkom op onze Guppyclub groep op Facebook!

Luchtpomp: 2-weg naar buizensysteem

Technische achtergrond over in hoofdzaak zelfbouw projecten. oa: zelfbouw aquaria, filters, dimmers etc...
Plaats reactie
Scorgth
Guppy Apprentice
Guppy Apprentice
Berichten: 11
Lid geworden op: zo jul 05, 2015 14:50

Luchtpomp: 2-weg naar buizensysteem

Bericht door Scorgth » wo aug 12, 2015 1:52

Ik heb een 2-weg luchtpomp waarvan de aansluiting 4/8mm is. Ik wil naar een buizensysteem 20mm gaan. Dit systeem wordt soortgelijk aan het artikel van de kweekkast. Is het een mogelijkheid een dop te maken die op de buis bevestigd wordt waarin twee korte slangetjes van mijn luchtpomp inkomen. En vervolgens wordt alles vanaf de pvc buis afgetakt.

Zou ik meer airflow krijgen voor mijn hoekfilters of heeft dit geen nut omdat er een "bottleneck" op het begin is door het gebruik van 2x4/8mm slangetjes ipv 20mm slang.

Gebruikersavatar
Babygup
GuppyClubLid
GuppyClubLid
Berichten: 555
Lid geworden op: ma sep 22, 2008 16:52
Locatie: Beselare (Zonnebeke) - West-Vlaanderen

Re: Luchtpomp: 2-weg naar buizensysteem

Bericht door Babygup » za aug 15, 2015 15:42

door dat een groot deel van de buizen 20 mm zijn, zou je minder weerstand hebben. Hierdoor heb je normaal netto meer opbrengst.

Zelf heb ik gewoon een gat in de grotere buis geboord. Daar heb ik dan de slang van de luchtpomp door gestoken en daarna met tec7 dicht gelijmd. Bij mij werkt dit naar behoren.

mvg
------ NIEUW ------
Guppyclub - West, een dochterclub van Guppyclub België
Doel: ook de mensen in het westen van België samenbrengen en helpen

Zie de site: http://guppyclub.be/guppyclubwest

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten