BELANGRIJKE MEDEDELING - FORUM NIET LANGER ACTIEF

Beste leden, bezoekers,

Het aantal bezoekers aan dit forum is de laatste jaren (maanden) drastisch teruggelopen, tot op een punt waar er nauwelijks nog activiteit is, en eventuele nieuwe vragen ook helemaal niet meer beantwoord worden.
Dit is een tendens die helaas wel vaker gezien wordt de laatste jaren, ook op andere fora. Wereldwijd lopen het aantal bezoekers aan fora terug, en worden er steeds minder en minder reacties geplaatst. De opkomst van social media de laatste jaren is hier waarschijnlijk niet vreemd aan, en veel van deze nieuwe media hebben (gedeeltelijk) de functie van de ooit zo populaire "Bulletin Boards" overgenomen.
Ook onze Guppyclub is ondertussen terug te vinden op Facebook, en stelt gebruikers in staat om via die weg met elkaar te communiceren.

We hebben daarom besloten om het forum niet langer actief te (onder)houden. Vanaf heden is het voor nieuwe bezoekers niet langer mogelijk om te registreren, en reeds bestaande gebruikers kunnen geen nieuwe berichten meer plaatsen of reageren op reeds bestaande onderwerpen.

Wel is er besloten om het forum met inhoud in een "read-only" versie online te houden vermits deze toch nog steeds een hele boel informatie bevat dewelke doorheen de jaren is opgebouwd. Lezen kan dus nog, nieuwe dingen toevoegen niet meer.

Mogelijk evolueert het internet in toekomstige jaren weer terug richting Bulletin Boards, forums, .... we zien dan wel wat we doen. En tot dan zou ik zeggen: welkom op onze Guppyclub groep op Facebook!

Vraagje

Vragen over planten
Plaats reactie
Simon
Guppy Master
Guppy Master
Berichten: 142
Lid geworden op: do dec 25, 2008 22:29

Vraagje

Bericht door Simon » do nov 26, 2009 20:25

Ik zit met een irritant groen spul in men aquarium, het zijn en soort groene draden en hangen overal aan en kruipt in men filter, het maakt niet uit of ik het er uit probleer te halen het groeit gewoon terug, iemand een idee wat ik eraan kan doen?

zie foto.
Afbeelding

Gebruikersavatar
AquaTon
GuppyClubLid
GuppyClubLid
Berichten: 769
Lid geworden op: do mar 15, 2007 0:22
Locatie: Geleen/limburg/nederland

Re: Vraagje

Bericht door AquaTon » do nov 26, 2009 22:55

Ziet uit naar draadalgen, het enigste wat je kunt, alle draaralgen zoveel mogelijk verwijderen door met een sate stokje de algen oprollen en verwijderenvoor de rest zoveel mogelijk met de hand verwijderen, dan een flinke bos ( ongeveer 20 of 30 stuks ) waterpest voor aquarium ( dus niet voor vijver ) in het aquarium plaatsen en het licht halveren qua belichtingstijd, dus alle lampen laten branden maar een week de helft van de tijd per dag.

Ik persoonlijk heb deze draadalgen op deze manier helemaal uit de bak weg gekregen, na die week elke dag de belichtingsduur met 1 uur verlengen totdat je weer aan de normale belichtingsuren bent, de waterpest nog 3 a 4 weken laten staan en dan kun je ze verwijderen.

Ik zelf laat dan altijd 5 of 6 slierten waterpest ergens tegen de achterwand staan, deze geven een bepaalde stof af die algen tegengaat.

Hopelijk heb je hier wat aan.

gr Ton
DINSDAGAVOND CHATAVOND vanaf 20 UUR...............KOM JE OOK..?????

Simon
Guppy Master
Guppy Master
Berichten: 142
Lid geworden op: do dec 25, 2008 22:29

Re: Vraagje

Bericht door Simon » vr nov 27, 2009 17:54

ok ik zal het eens met waterpest, ik ben het nu ook aan het proberen met tabletten uit de speciaalzaak die algen tegengaat.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten