BELANGRIJKE MEDEDELING - FORUM NIET LANGER ACTIEF

Beste leden, bezoekers,

Het aantal bezoekers aan dit forum is de laatste jaren (maanden) drastisch teruggelopen, tot op een punt waar er nauwelijks nog activiteit is, en eventuele nieuwe vragen ook helemaal niet meer beantwoord worden.
Dit is een tendens die helaas wel vaker gezien wordt de laatste jaren, ook op andere fora. Wereldwijd lopen het aantal bezoekers aan fora terug, en worden er steeds minder en minder reacties geplaatst. De opkomst van social media de laatste jaren is hier waarschijnlijk niet vreemd aan, en veel van deze nieuwe media hebben (gedeeltelijk) de functie van de ooit zo populaire "Bulletin Boards" overgenomen.
Ook onze Guppyclub is ondertussen terug te vinden op Facebook, en stelt gebruikers in staat om via die weg met elkaar te communiceren.

We hebben daarom besloten om het forum niet langer actief te (onder)houden. Vanaf heden is het voor nieuwe bezoekers niet langer mogelijk om te registreren, en reeds bestaande gebruikers kunnen geen nieuwe berichten meer plaatsen of reageren op reeds bestaande onderwerpen.

Wel is er besloten om het forum met inhoud in een "read-only" versie online te houden vermits deze toch nog steeds een hele boel informatie bevat dewelke doorheen de jaren is opgebouwd. Lezen kan dus nog, nieuwe dingen toevoegen niet meer.

Mogelijk evolueert het internet in toekomstige jaren weer terug richting Bulletin Boards, forums, .... we zien dan wel wat we doen. En tot dan zou ik zeggen: welkom op onze Guppyclub groep op Facebook!

het noorden kwijt

Voor al je vragen ivm waterchemie en samenstelling
Plaats reactie
WILWI

het noorden kwijt

Bericht door WILWI » do jul 10, 2008 17:49

Hallo,
Sedert dat ik overgeschakeld ben op levendbarenden en dan vooral guppen dacht ik langs verschillende wegen geleerd te hebben dat volgende waterwaarden ideaal waren: PH 7 a 7.2, KH 5.
Momenteel heb ik regelmatig een vis die schimmel vertoont en zelfs vinrot.
Ik behandel die met baden van zeezout en methyleenblauw en met succes op het eerste zicht.
Ik zie de jongen met samengeknepen staartvin rondzwemmen.
Vandaag ben ik bij een aquariumzaak langsgegaan (neon te Lokeren) welke een enorm aanbod van guppen hebben. Hier zitten die op een ph van 6.5, en deze mensen beweren dat dit de ideale ph is om de guppen die momenteel aangeboden worden gezond te houden.
Ik heb eveneens een UV apparaat gekocht daar ik dit reeds jaren in mijn vijver met succes gebruik.
Graag uw reakties en meningen opdat ik nog wat kan bijleren.
Willy
Toch

Gebruikersavatar
wood-butcher
Moderator
Moderator
Berichten: 2135
Lid geworden op: di okt 18, 2005 19:56
Locatie: Retie
Contacteer:

Re: het noorden kwijt

Bericht door wood-butcher » vr jul 11, 2008 0:01

Je hebt gewoon verzwakte vissen en daardoor duiken al die problemen op.
Slechte verzorging in de aquariumzaak, vervoer en overwenning naar jouw aquarium, stress, ...
Een guppy kan gemakkelijk overleven in een goed onderhouden aquarium en zonder toevoegingen van allerhande middeltjes.

Grtz.
Guppy Addict

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten