BELANGRIJKE MEDEDELING - FORUM NIET LANGER ACTIEF

Beste leden, bezoekers,

Het aantal bezoekers aan dit forum is de laatste jaren (maanden) drastisch teruggelopen, tot op een punt waar er nauwelijks nog activiteit is, en eventuele nieuwe vragen ook helemaal niet meer beantwoord worden.
Dit is een tendens die helaas wel vaker gezien wordt de laatste jaren, ook op andere fora. Wereldwijd lopen het aantal bezoekers aan fora terug, en worden er steeds minder en minder reacties geplaatst. De opkomst van social media de laatste jaren is hier waarschijnlijk niet vreemd aan, en veel van deze nieuwe media hebben (gedeeltelijk) de functie van de ooit zo populaire "Bulletin Boards" overgenomen.
Ook onze Guppyclub is ondertussen terug te vinden op Facebook, en stelt gebruikers in staat om via die weg met elkaar te communiceren.

We hebben daarom besloten om het forum niet langer actief te (onder)houden. Vanaf heden is het voor nieuwe bezoekers niet langer mogelijk om te registreren, en reeds bestaande gebruikers kunnen geen nieuwe berichten meer plaatsen of reageren op reeds bestaande onderwerpen.

Wel is er besloten om het forum met inhoud in een "read-only" versie online te houden vermits deze toch nog steeds een hele boel informatie bevat dewelke doorheen de jaren is opgebouwd. Lezen kan dus nog, nieuwe dingen toevoegen niet meer.

Mogelijk evolueert het internet in toekomstige jaren weer terug richting Bulletin Boards, forums, .... we zien dan wel wat we doen. En tot dan zou ik zeggen: welkom op onze Guppyclub groep op Facebook!

turfmatten

Vragen over de inrichting van het aquarium. Filters, pompen, beplanting.....
Plaats reactie
Carine

turfmatten

Bericht door Carine » di mar 06, 2007 12:27

Nu heb ik bij de aanschaf van mijn nieuw aquarium me turfmatten laten aansmeren.
Nu lees ik op de verpakking voor zuur en minder hard water.
Oeps dit is nu net niet wat guppy's nodig hebben?
Is dit een goed produkt?
Het heeft wel voordelen mbt. tot planten en geen meststoffen moeten toevoegen aan de bodem die het water vertroebelen wanneer je je aquarium stofzuigt.
Iemand ervaring hiermee?

Gebruikersavatar
dazzler
Site Admin
Site Admin
Berichten: 1343
Lid geworden op: do nov 25, 2004 12:51
Locatie: Kessel
Contacteer:

Bericht door dazzler » di mar 06, 2007 12:51

Turf wordt inderdaad doorgaans gebruikt om de hardheid te verminderen en de pH te laten dalen (zuurder)

Vermits guppen doorgaans liever een neutrale pH en hogere hardheid op prijs stellen, zie ik ook niet meteen het nut in voor in guppy-aqua's.

Tenzij je waardes natuurlijk erg alkalisch en hard moesten zijn, dan kan het gebruikt worden om dit terug te brengen naar iets meer normale waardes.

Trouwens, de waarde als voedingsbodem voor planten wordt nogal betwist, zoals zo vaak bij voedingsbodems.... Op een bepaald moment is de voedingswaarde van elke voedingsbodem toch uitgewerkt, en blijft er een rottende emulsie achter die vroeg of laat voor problemen gaat zorgen.

Trouwens als je vloebare meststoffen gebruikt heb je ook geen last van troebel water.
2 Things are universal: Hydrogen and Stupidity

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten