BELANGRIJKE MEDEDELING - FORUM NIET LANGER ACTIEF

Beste leden, bezoekers,

Het aantal bezoekers aan dit forum is de laatste jaren (maanden) drastisch teruggelopen, tot op een punt waar er nauwelijks nog activiteit is, en eventuele nieuwe vragen ook helemaal niet meer beantwoord worden.
Dit is een tendens die helaas wel vaker gezien wordt de laatste jaren, ook op andere fora. Wereldwijd lopen het aantal bezoekers aan fora terug, en worden er steeds minder en minder reacties geplaatst. De opkomst van social media de laatste jaren is hier waarschijnlijk niet vreemd aan, en veel van deze nieuwe media hebben (gedeeltelijk) de functie van de ooit zo populaire "Bulletin Boards" overgenomen.
Ook onze Guppyclub is ondertussen terug te vinden op Facebook, en stelt gebruikers in staat om via die weg met elkaar te communiceren.

We hebben daarom besloten om het forum niet langer actief te (onder)houden. Vanaf heden is het voor nieuwe bezoekers niet langer mogelijk om te registreren, en reeds bestaande gebruikers kunnen geen nieuwe berichten meer plaatsen of reageren op reeds bestaande onderwerpen.

Wel is er besloten om het forum met inhoud in een "read-only" versie online te houden vermits deze toch nog steeds een hele boel informatie bevat dewelke doorheen de jaren is opgebouwd. Lezen kan dus nog, nieuwe dingen toevoegen niet meer.

Mogelijk evolueert het internet in toekomstige jaren weer terug richting Bulletin Boards, forums, .... we zien dan wel wat we doen. En tot dan zou ik zeggen: welkom op onze Guppyclub groep op Facebook!

Kweekbak maken?

Vragen over de inrichting van het aquarium. Filters, pompen, beplanting.....
Plaats reactie
Gupsel

Kweekbak maken?

Bericht door Gupsel » za okt 15, 2011 15:00

Hoi hoi,

Een poosje geleden had 1 van mijn guppy's jongen gekregen. Hier zijn er nu 3 van zo groot dat ze niet meer op gegeten kunnen worden. Nu is op dit moment een andere gup aan het jongen, (heb er net 1 geboren zien worden erg leuk :-D )
Nu wil ik toch wel een apart bakje voor de kleintjes om ze wat meer overlevings kans te geven.

Hoe kan ik het beste zo'n kweekbak opzetten?
Zon simpel plastic (knaagdieren) bakje van de dierenspeciaalzaak, en daar een verwarmingselement + filter in doen? En dan water uit mijn aquarium erin?
Moet ik dat verder nog aankleden?

Hopelijk kunnen jullie mij een beetje helpen.

Groetjes

Gebruikersavatar
Babygup
GuppyClubLid
GuppyClubLid
Berichten: 555
Lid geworden op: ma sep 22, 2008 16:52
Locatie: Beselare (Zonnebeke) - West-Vlaanderen

Re: Kweekbak maken?

Bericht door Babygup » zo okt 16, 2011 10:36

zo een plastiek knaagdieren bakje kun je zeker gebruiken om je jongen een maandje in te houden tot ze niet meer worden opgegeten.
Zoals je aangeeft een filter en verwarmingselement plaatsen (alhoewel als je bakje op een warme plaats staat boven de 20graden, kan het ook zonder, maar voor jonge visjes is het beter dat de temperatuur hoger is, dan groeien ze ook vlugger).

Ver zou ik niets speciaals in het aquarium plaatsen zodat je makkelijk de bodem kunt reinigen.
Hoe vaker je voert op een dag, uiteraard kleine porties, hoe vlugger ze groeien, maar als je meer voert zul je wat vaker moeten verversen.
Ook is het zo hoe vaker je ververst hoe vlugger je visjes groeien.

mvg
------ NIEUW ------
Guppyclub - West, een dochterclub van Guppyclub België
Doel: ook de mensen in het westen van België samenbrengen en helpen

Zie de site: http://guppyclub.be/guppyclubwest

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten