BELANGRIJKE MEDEDELING - FORUM NIET LANGER ACTIEF

Beste leden, bezoekers,

Het aantal bezoekers aan dit forum is de laatste jaren (maanden) drastisch teruggelopen, tot op een punt waar er nauwelijks nog activiteit is, en eventuele nieuwe vragen ook helemaal niet meer beantwoord worden.
Dit is een tendens die helaas wel vaker gezien wordt de laatste jaren, ook op andere fora. Wereldwijd lopen het aantal bezoekers aan fora terug, en worden er steeds minder en minder reacties geplaatst. De opkomst van social media de laatste jaren is hier waarschijnlijk niet vreemd aan, en veel van deze nieuwe media hebben (gedeeltelijk) de functie van de ooit zo populaire "Bulletin Boards" overgenomen.
Ook onze Guppyclub is ondertussen terug te vinden op Facebook, en stelt gebruikers in staat om via die weg met elkaar te communiceren.

We hebben daarom besloten om het forum niet langer actief te (onder)houden. Vanaf heden is het voor nieuwe bezoekers niet langer mogelijk om te registreren, en reeds bestaande gebruikers kunnen geen nieuwe berichten meer plaatsen of reageren op reeds bestaande onderwerpen.

Wel is er besloten om het forum met inhoud in een "read-only" versie online te houden vermits deze toch nog steeds een hele boel informatie bevat dewelke doorheen de jaren is opgebouwd. Lezen kan dus nog, nieuwe dingen toevoegen niet meer.

Mogelijk evolueert het internet in toekomstige jaren weer terug richting Bulletin Boards, forums, .... we zien dan wel wat we doen. En tot dan zou ik zeggen: welkom op onze Guppyclub groep op Facebook!

fijnere bodem en echte planten?

Vragen over de inrichting van het aquarium. Filters, pompen, beplanting.....
Plaats reactie
Tom

fijnere bodem en echte planten?

Bericht door Tom » vr dec 07, 2007 15:29

Ik heb een aquarium van 60*30*30 (=54l) en heb er nog geen echte planten in staan. Op de bodem heb ik steentjes liggen met een diameter van 0.5a1cm dus niet echt groot maar ook niet klein. maar ik vind dat mijn water niet echt zuiver is en dat er nogal veel vuil op de bodem blijft liggen. Ik vraag me dus af of dit te verhelpen is met een fijnere boden en wat waterpest?
Tom

Nidrusje

Bericht door Nidrusje » vr dec 07, 2007 17:11

ik probeer dat te verhelpen met garnalen. En ben hier ongeloofelijk tevreden van. Ze kuisen echt grondig. En dan nog van die grondslangetjes. (dat is een kleine investering)

Tom

Bericht door Tom » vr dec 07, 2007 18:49

mja maar garnalen zie ik niet echt zitten omdat het al niet echt een groot aquarium is en om dat ik vind dat een garnaal gewoon geen mooi dier is.
En zelf als ik er garnalen in zou zetten zit ik nog steeds met het troebele water. ik weet nu ondetussen dat mijn waterwaardes ok zijn behalve mijn No3.
Ik heb ergens gelezen dat de planten de bacteriën helpen met het omzetten van No3.

ik ben van plan om mijn aquarium eens grondig te veranderen dus alle ideeën helpen
Tom

dierengek
Guppy Apprentice
Guppy Apprentice
Berichten: 10
Lid geworden op: ma nov 23, 2015 19:41

Re: fijnere bodem en echte planten?

Bericht door dierengek » di nov 24, 2015 12:20

Ik heb gourami's en die plukken ook veel vuil van de bodem.
En ik heb er ook grote stenen in liggen die een beetje poetsen.
Maar algeneters werken misschien ook?

Gebruikersavatar
John M
Guppy Master
Guppy Master
Berichten: 148
Lid geworden op: di aug 18, 2015 22:41
Locatie: Lelystad - NL

Re: fijnere bodem en echte planten?

Bericht door John M » di nov 24, 2015 15:18

@ dierengek dit is uit 2007 :roll:
lijkt iets een groot probleem, denk dan simpel

dierengek
Guppy Apprentice
Guppy Apprentice
Berichten: 10
Lid geworden op: ma nov 23, 2015 19:41

Re: fijnere bodem en echte planten?

Bericht door dierengek » di nov 24, 2015 21:37

Sorry, vergeten te kijken! :shock:

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten