BELANGRIJKE MEDEDELING - FORUM NIET LANGER ACTIEF

Beste leden, bezoekers,

Het aantal bezoekers aan dit forum is de laatste jaren (maanden) drastisch teruggelopen, tot op een punt waar er nauwelijks nog activiteit is, en eventuele nieuwe vragen ook helemaal niet meer beantwoord worden.
Dit is een tendens die helaas wel vaker gezien wordt de laatste jaren, ook op andere fora. Wereldwijd lopen het aantal bezoekers aan fora terug, en worden er steeds minder en minder reacties geplaatst. De opkomst van social media de laatste jaren is hier waarschijnlijk niet vreemd aan, en veel van deze nieuwe media hebben (gedeeltelijk) de functie van de ooit zo populaire "Bulletin Boards" overgenomen.
Ook onze Guppyclub is ondertussen terug te vinden op Facebook, en stelt gebruikers in staat om via die weg met elkaar te communiceren.

We hebben daarom besloten om het forum niet langer actief te (onder)houden. Vanaf heden is het voor nieuwe bezoekers niet langer mogelijk om te registreren, en reeds bestaande gebruikers kunnen geen nieuwe berichten meer plaatsen of reageren op reeds bestaande onderwerpen.

Wel is er besloten om het forum met inhoud in een "read-only" versie online te houden vermits deze toch nog steeds een hele boel informatie bevat dewelke doorheen de jaren is opgebouwd. Lezen kan dus nog, nieuwe dingen toevoegen niet meer.

Mogelijk evolueert het internet in toekomstige jaren weer terug richting Bulletin Boards, forums, .... we zien dan wel wat we doen. En tot dan zou ik zeggen: welkom op onze Guppyclub groep op Facebook!

plak of knijpvinnen wat kan de oorzaak zijn

Zieke guppy? Doen ze raar, en weet je niet onmiddelijk wat te doen? Vraag het hier.
Gebruikersavatar
ronny
GuppyClubLid
GuppyClubLid
Berichten: 889
Lid geworden op: do nov 10, 2005 12:00
Locatie: halle

plak of knijpvinnen wat kan de oorzaak zijn

Bericht door ronny » ma mar 26, 2007 9:38

Hallo Forumleden

ik hoor regelmatig mensen die levendbarende hebben ( voornamelijk guppen ) waarbij het jongbroed kleefvinnen krijgt
ik heb nu de vraag gekregen op een ander forum van iemand waar ik weet dat hij het goed doet en de waterwaarden in de lijn van kweken ligt
tevens de guppen komen uit mijn hz rood triangels dus ik ben zeker dat het niet aan de vissen ligt.
Hij vertelde me ook dat het voornamelijk zijn albino's zijn uit dezelfde nest die het meest last van hebben.
Ze hebben een leeftijd van +/- 3 weken, eten nog heel gulzig en hebben geen schommeleffect.

nu ik persoonlijk heb het nu maar 1 keer meegemaakt wanneer ik een nieuwe nest jongbroed toevoegde aan een nieuw aquarium ( reden denk ik dat het verschil van waterwaarden en temp de oorzaak was )

Maar nu vraag ik me soms af wat zou wel een echte reden kunnen zijn, is het een bacteriele ziekte of eerder een verandering van waterwaarde en wat kan je eraan doen als je dit hebt in je aqua
Ik heb hem aangeraden om dagelijks wat water te verversen en er easy life bij te houden.

misschien dat er mensen hier met ervaring zitten die hierop een antwoord weten

thx voor de info

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast