BELANGRIJKE MEDEDELING - FORUM NIET LANGER ACTIEF

Beste leden, bezoekers,

Het aantal bezoekers aan dit forum is de laatste jaren (maanden) drastisch teruggelopen, tot op een punt waar er nauwelijks nog activiteit is, en eventuele nieuwe vragen ook helemaal niet meer beantwoord worden.
Dit is een tendens die helaas wel vaker gezien wordt de laatste jaren, ook op andere fora. Wereldwijd lopen het aantal bezoekers aan fora terug, en worden er steeds minder en minder reacties geplaatst. De opkomst van social media de laatste jaren is hier waarschijnlijk niet vreemd aan, en veel van deze nieuwe media hebben (gedeeltelijk) de functie van de ooit zo populaire "Bulletin Boards" overgenomen.
Ook onze Guppyclub is ondertussen terug te vinden op Facebook, en stelt gebruikers in staat om via die weg met elkaar te communiceren.

We hebben daarom besloten om het forum niet langer actief te (onder)houden. Vanaf heden is het voor nieuwe bezoekers niet langer mogelijk om te registreren, en reeds bestaande gebruikers kunnen geen nieuwe berichten meer plaatsen of reageren op reeds bestaande onderwerpen.

Wel is er besloten om het forum met inhoud in een "read-only" versie online te houden vermits deze toch nog steeds een hele boel informatie bevat dewelke doorheen de jaren is opgebouwd. Lezen kan dus nog, nieuwe dingen toevoegen niet meer.

Mogelijk evolueert het internet in toekomstige jaren weer terug richting Bulletin Boards, forums, .... we zien dan wel wat we doen. En tot dan zou ik zeggen: welkom op onze Guppyclub groep op Facebook!

Gup ligt op de bodem en eet niet meer

Zieke guppy? Doen ze raar, en weet je niet onmiddelijk wat te doen? Vraag het hier.
kapvis
Guppy Apprentice
Guppy Apprentice
Berichten: 1
Lid geworden op: zo mar 12, 2017 10:40

Gup ligt op de bodem en eet niet meer

Bericht door kapvis » zo mar 12, 2017 11:59

Beste forumlezer,

Ik maak mij veel zorgen om een van mijn guppen. Toen ik mijn 2 guppen kocht, zwommen ze beiden nog vrolijk rond. Een aantal weken geleden ging mijn zilverkleurige gup ineens verticaal zwemmen. Ook viel het mij op dat hij een soort 'fijngeknepen' staartvin kreeg. Eten deed hij nog wel gewoon en hij zwom ook nog gewoon rondjes. Sinds een aantal dagen ligt hij de hele dag op de bodem en gisteren viel mijn rode gup hem uit het niets aan. Hij hapte steeds weer in de staart van mijn zilvere gup. Ik heb ze nu apart gezet en de zilvere gup nog een heel klein beetje te eten gegeven om aan te sterken. Maar hij ligt de hele tijd op de bodem en heeft nauwelijks oog voor het voer. Hij zwemt nog wel een heel klein beetje, maar dan beweegt hij zich met zijn zijvinnen naar voren, heel traag.

Heeft iemand dit eerder gezien of weet iemand wat te doen? Momenteel heb ik het idee dat hij het geen week meer overleeft.

Aquariuminformatie:
Grootte: bak van 23x35x26 cm
Bewoners: 2 guppen
Dingen in de bak: 1 waterplantje, 1 gebouwtje, wit grind op de bodem en een bruissteentje
Laatste aanpassing: aantal week geleden heb ik er een bruissteentje in geplaatst. De vissen waren er niet heel blij mee omdat hij teveel stroming veroorzaakte. De zilverkleurige kreeg roodgekleurde kieuwen. Ik heb hem direct zachter gezet.
Schoonmaak: 1x per week maak ik de bak, grindjes en gebouwen schoon en ververs ik 2/3e deel van het water.

Als iemand naar aanleiding van wat ik heb genoemd nog vragen, opmerkingen of een oplossing heeft, hoor ik het graag. Alvast bedankt!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast