BELANGRIJKE MEDEDELING - FORUM NIET LANGER ACTIEF

Beste leden, bezoekers,

Het aantal bezoekers aan dit forum is de laatste jaren (maanden) drastisch teruggelopen, tot op een punt waar er nauwelijks nog activiteit is, en eventuele nieuwe vragen ook helemaal niet meer beantwoord worden.
Dit is een tendens die helaas wel vaker gezien wordt de laatste jaren, ook op andere fora. Wereldwijd lopen het aantal bezoekers aan fora terug, en worden er steeds minder en minder reacties geplaatst. De opkomst van social media de laatste jaren is hier waarschijnlijk niet vreemd aan, en veel van deze nieuwe media hebben (gedeeltelijk) de functie van de ooit zo populaire "Bulletin Boards" overgenomen.
Ook onze Guppyclub is ondertussen terug te vinden op Facebook, en stelt gebruikers in staat om via die weg met elkaar te communiceren.

We hebben daarom besloten om het forum niet langer actief te (onder)houden. Vanaf heden is het voor nieuwe bezoekers niet langer mogelijk om te registreren, en reeds bestaande gebruikers kunnen geen nieuwe berichten meer plaatsen of reageren op reeds bestaande onderwerpen.

Wel is er besloten om het forum met inhoud in een "read-only" versie online te houden vermits deze toch nog steeds een hele boel informatie bevat dewelke doorheen de jaren is opgebouwd. Lezen kan dus nog, nieuwe dingen toevoegen niet meer.

Mogelijk evolueert het internet in toekomstige jaren weer terug richting Bulletin Boards, forums, .... we zien dan wel wat we doen. En tot dan zou ik zeggen: welkom op onze Guppyclub groep op Facebook!

Vrouwtjes gup doet raar HELP

Zieke guppy? Doen ze raar, en weet je niet onmiddelijk wat te doen? Vraag het hier.
Plaats reactie
Louisa
Guppy Apprentice
Guppy Apprentice
Berichten: 1
Lid geworden op: wo dec 02, 2015 23:27

Vrouwtjes gup doet raar HELP

Bericht door Louisa » wo dec 02, 2015 23:41

Hallo,

Mijn guppy zwemt amper... ze is wel horizontaal maar beweegt amper. Ook eet ze niet meer en ligt ze eigelijk alleen nog maar op de bodem. Ook ademt ze heel snel. Moet ik haar afzonderen of iets doen ? Ik wil haar niet zien lijden en ik hoop dat het niks ernstigs is... maar ze eet niks en ook als andere guppen op haar af zwemmen blijft ze gewoon liggen in het hoekje en de anderen zwemmen weer bij haar vandaan zonder dat ze iets doet.
ze is volgens mij niet extreem opgezwollen of iets.

Kan iemand me helpen :(

Gebruikersavatar
John M
Guppy Master
Guppy Master
Berichten: 148
Lid geworden op: di aug 18, 2015 22:41
Locatie: Lelystad - NL

Re: Vrouwtjes gup doet raar HELP

Bericht door John M » do dec 03, 2015 23:08

als al je andere vissen vrolijk door zwemmen en eten
kan het zijn dat deze jongen moet krijgen ?
guppy vrouwtjes zonderen zich dan af van de rest
ook om door de manetjes met rust gelaten te worden
sommige vrouwtjes kunnen dan 2 tot 3 dagen op de bodem liggen
.
als er verder niets te zien is aan het vrouwtje even afwachten
en in de gaten houden of er toch niet iets mankeerd aan haar
observatie van de vissen kan je veel vertellen
lijkt iets een groot probleem, denk dan simpel

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast