BELANGRIJKE MEDEDELING - FORUM NIET LANGER ACTIEF

Beste leden, bezoekers,

Het aantal bezoekers aan dit forum is de laatste jaren (maanden) drastisch teruggelopen, tot op een punt waar er nauwelijks nog activiteit is, en eventuele nieuwe vragen ook helemaal niet meer beantwoord worden.
Dit is een tendens die helaas wel vaker gezien wordt de laatste jaren, ook op andere fora. Wereldwijd lopen het aantal bezoekers aan fora terug, en worden er steeds minder en minder reacties geplaatst. De opkomst van social media de laatste jaren is hier waarschijnlijk niet vreemd aan, en veel van deze nieuwe media hebben (gedeeltelijk) de functie van de ooit zo populaire "Bulletin Boards" overgenomen.
Ook onze Guppyclub is ondertussen terug te vinden op Facebook, en stelt gebruikers in staat om via die weg met elkaar te communiceren.

We hebben daarom besloten om het forum niet langer actief te (onder)houden. Vanaf heden is het voor nieuwe bezoekers niet langer mogelijk om te registreren, en reeds bestaande gebruikers kunnen geen nieuwe berichten meer plaatsen of reageren op reeds bestaande onderwerpen.

Wel is er besloten om het forum met inhoud in een "read-only" versie online te houden vermits deze toch nog steeds een hele boel informatie bevat dewelke doorheen de jaren is opgebouwd. Lezen kan dus nog, nieuwe dingen toevoegen niet meer.

Mogelijk evolueert het internet in toekomstige jaren weer terug richting Bulletin Boards, forums, .... we zien dan wel wat we doen. En tot dan zou ik zeggen: welkom op onze Guppyclub groep op Facebook!

baby gups gaan 1 voor 1 dood

Zieke guppy? Doen ze raar, en weet je niet onmiddelijk wat te doen? Vraag het hier.
Plaats reactie
Lina2014
Guppy Apprentice
Guppy Apprentice
Berichten: 2
Lid geworden op: wo mar 04, 2015 7:46
Locatie: Kessel lo

baby gups gaan 1 voor 1 dood

Bericht door Lina2014 » wo mar 04, 2015 8:07

hallokes

zit met een probleempje, twee tal weken geleden is mijn guppy vrouwtje bevallen van 12 jongen,
ik heb toen onmiddelijk een kweekbakje in mijn aquarium gehangen en alle 12 er ingezet
alles ging zeer goed, ik geef fijn gemalen guppy voer ( aangeraden door de man in de viswinkel)
maar omdat ik zo een kweekbakje redelijk klein vond voor 12 visjes heb ik deze 2 dagen geleden in een groter bakje omgezet met verwarming (25°c) de grotere aqaurium is ook 25°c , en nu zijn er van de 12 visjes nog maar 2 over die er ook al niet al te vinning meer uitzien :( ze hebben allemaal zo een puntig staartje gekregen , dus ik vrees dat deze worp gans verloren zal zijn, en niet meer te redden valt, toch vraag ik me af wat ik verkeerd gedaan heb , zodat dit me de volgende keer weer niet overkomt, alles is goed van het water daar ben ik zeer stipt op, water wordt regelmatig getest, als er iets niet in orde is , doe ik er dan ook alles aan om dit weer in orde te krijgen , heb de nodige producten op voorraad en worden ook gebruikt indien nodig.

Met men water zal ook wel alles in orde zijn, aangezien ik al paar maanden vissen heb en nog geen enkele sterfte gehad heb ik de grotere aquarium buiten deze guppyjongen die ik dan overgeplaatst heb maar ook deze waterwaarden zijn dezelfde als de grote aquarium , dus het blijft me een raadsel

had ze mss beter laten zitten in dat kleine kweekbakje in de grote aquarium

Gebruikersavatar
Snoopy
Guppy Bachelor
Guppy Bachelor
Berichten: 72
Lid geworden op: zo dec 21, 2014 11:55
Locatie: Vlaams-Brabant (BE)

Re: baby gups gaan 1 voor 1 dood

Bericht door Snoopy » za mar 07, 2015 19:45

Er kunnen verschillende dingen fout zijn gegaan. Toch raad ik het je af om de babies direct in een kweekbakje te zetten, als je vissen hebt waarvan je zeker weet dat ze babies eten kan je ze overplaatsen, maar het is het beste om ze toch in het gewone aquarium te houden.
Life is short.
Break the RULES,
FORGIVE quickly,
LAUGH uncontrollably
and NEVER REGRET
anything that made
you SMILE

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast