BELANGRIJKE MEDEDELING - FORUM NIET LANGER ACTIEF

Beste leden, bezoekers,

Het aantal bezoekers aan dit forum is de laatste jaren (maanden) drastisch teruggelopen, tot op een punt waar er nauwelijks nog activiteit is, en eventuele nieuwe vragen ook helemaal niet meer beantwoord worden.
Dit is een tendens die helaas wel vaker gezien wordt de laatste jaren, ook op andere fora. Wereldwijd lopen het aantal bezoekers aan fora terug, en worden er steeds minder en minder reacties geplaatst. De opkomst van social media de laatste jaren is hier waarschijnlijk niet vreemd aan, en veel van deze nieuwe media hebben (gedeeltelijk) de functie van de ooit zo populaire "Bulletin Boards" overgenomen.
Ook onze Guppyclub is ondertussen terug te vinden op Facebook, en stelt gebruikers in staat om via die weg met elkaar te communiceren.

We hebben daarom besloten om het forum niet langer actief te (onder)houden. Vanaf heden is het voor nieuwe bezoekers niet langer mogelijk om te registreren, en reeds bestaande gebruikers kunnen geen nieuwe berichten meer plaatsen of reageren op reeds bestaande onderwerpen.

Wel is er besloten om het forum met inhoud in een "read-only" versie online te houden vermits deze toch nog steeds een hele boel informatie bevat dewelke doorheen de jaren is opgebouwd. Lezen kan dus nog, nieuwe dingen toevoegen niet meer.

Mogelijk evolueert het internet in toekomstige jaren weer terug richting Bulletin Boards, forums, .... we zien dan wel wat we doen. En tot dan zou ik zeggen: welkom op onze Guppyclub groep op Facebook!

Opgeblazen buik

Zieke guppy? Doen ze raar, en weet je niet onmiddelijk wat te doen? Vraag het hier.
Plaats reactie
Vero
Guppy Apprentice
Guppy Apprentice
Berichten: 1
Lid geworden op: wo okt 08, 2014 22:34

Opgeblazen buik

Bericht door Vero » wo okt 08, 2014 22:41

Goeienavond!

Wij merkten gisteren in onze bak (25liter,7 mannelijke guppen) die al 3 maanden perfect samenleven dat er steeds 1 visje werd achternagezeten en dat dit zich begon te verstoppen. Ook zijn staart is een stuk afgebeten door de andere vissen.
Zijn buik is opgeblazen en zijn ogen zijn groot maar hij eet nog perfect en zwemt nog rond.
Weten niet goed wat te doen, hebben hem derjuist apart gezet om hem even te verlossen van de stress en een paar uur later nog eens geprobeerd maar opnieuw gingen ze achter hem aan.

zijn bang wat hij juist heeft, is dit besmettelijk? Moeten we hem er best uitlaten en apart zetten maar probleem is dat we in de reserve bokaal geen verwarmingstoestel hebben.

Heeft er iemand een idee? Hulp?

ik ga ook nog proberen een foto te trekken

Groetjes!
Veronique

Gebruikersavatar
eddy
GuppyClubLid
GuppyClubLid
Berichten: 2264
Lid geworden op: vr okt 07, 2005 9:25
Locatie: hasselt

Re: Opgeblazen buik

Bericht door eddy » zo okt 12, 2014 18:15

Hoi Veronique,
Er zijn 2 mogelijkheden: of de gup is zwanger (als het een vrouwtje is, want dat heb je er niet bij verteld) of het visje lijdt aan waterzucht (buikzucht).
Als het een zwanger wijfje is, dan is het normaal dat de guppymannetjes haar achterna zitten, want guppymannetjes vinden een dikke buik ontzettend sexy.
Als het visje aan buikzucht of waterzucht lijdt, dan is de oorzaak daarvan meestal bacterieel en kan het dus besmettelijk zijn - quarantaine is dan aangewezen en een behandeling met een in de handel verkrijgbaar geneesmiddel.
Als je geen verwarming in het quarantainebakje heb, dan mag je dat zeker NIET dicht bij een huisverwarming zetten - beter is om het bakje bijvoorbeeld bovenop de dekruit van het oorspronkelijk aquarium te zetten (let hierbij op dat de dekruit dat gewicht kan dragen) zodat je mee profiteert van de verwarming van je hoofdaquarium.
Succes,
Eddy
Guppyclub.be = de snelste weg naar de mooiste guppy's ;)

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast