BELANGRIJKE MEDEDELING - FORUM NIET LANGER ACTIEF

Beste leden, bezoekers,

Het aantal bezoekers aan dit forum is de laatste jaren (maanden) drastisch teruggelopen, tot op een punt waar er nauwelijks nog activiteit is, en eventuele nieuwe vragen ook helemaal niet meer beantwoord worden.
Dit is een tendens die helaas wel vaker gezien wordt de laatste jaren, ook op andere fora. Wereldwijd lopen het aantal bezoekers aan fora terug, en worden er steeds minder en minder reacties geplaatst. De opkomst van social media de laatste jaren is hier waarschijnlijk niet vreemd aan, en veel van deze nieuwe media hebben (gedeeltelijk) de functie van de ooit zo populaire "Bulletin Boards" overgenomen.
Ook onze Guppyclub is ondertussen terug te vinden op Facebook, en stelt gebruikers in staat om via die weg met elkaar te communiceren.

We hebben daarom besloten om het forum niet langer actief te (onder)houden. Vanaf heden is het voor nieuwe bezoekers niet langer mogelijk om te registreren, en reeds bestaande gebruikers kunnen geen nieuwe berichten meer plaatsen of reageren op reeds bestaande onderwerpen.

Wel is er besloten om het forum met inhoud in een "read-only" versie online te houden vermits deze toch nog steeds een hele boel informatie bevat dewelke doorheen de jaren is opgebouwd. Lezen kan dus nog, nieuwe dingen toevoegen niet meer.

Mogelijk evolueert het internet in toekomstige jaren weer terug richting Bulletin Boards, forums, .... we zien dan wel wat we doen. En tot dan zou ik zeggen: welkom op onze Guppyclub groep op Facebook!

Vissterfte, gup met ruige schubben, mager wordende guppen

Zieke guppy? Doen ze raar, en weet je niet onmiddelijk wat te doen? Vraag het hier.
aidaschrijver
Guppy Apprentice
Guppy Apprentice
Berichten: 18
Lid geworden op: di feb 04, 2014 20:08

Vissterfte, gup met ruige schubben, mager wordende guppen

Bericht door aidaschrijver » zo mar 09, 2014 20:26

Zoals de titel al doet vermoeden:

In mijn aquarium heb ik nu al een hele tijd regelmatig een dode vis. Nou heb ik laatst ontdekt na veel zoeken dat ik haakwormen had. Hiervoor heb ik dactycyd gebruikt en helemaal volgens het boekje behandeld.
Ondertussen is er weer een platy dood gegaan, zij begon mager te worden en de schubben waren beetje een onrustig en "warrig". Vooral bij de rand van buik hoofd en staart. zij was snel dood( binnen paar dagen, geen zichtbaar lijden, gewoon vrolijk ).
Ook mijn gele gup werd mager en ging dood, zelfde symptomen.
Nu heb ik weer een gup die mager wordt en de rest van de verschijnselen heeft. Zij is heel erg vrolijk gewoon en eet erg goed. Heel enthousiast en nieuwsgierig. Dat had de gele gup tot de laatste dag nog.
Nu heb ik nog een gup of 2 die ook beetje last hebben van die schubben. Verder hebben ze dikke poep en dan gewoon rood/roze. Momenteel behandel ik de bak met esha 2000. Waterwaardes zijn volgens het strookje perfect.

Bak:

60liter, juwel rekord 600 met ingebouwde filter, met groene, zwarte, blauwe spons en watten. Water is 23 graden.


Vissenbestand:

1 platy vrouw
2 baby guppen ( 7 weken ongeveer )
5 vrouwen guppen

Wie o wie kan mij helpen?
Het is zo zielig!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten