BELANGRIJKE MEDEDELING - FORUM NIET LANGER ACTIEF

Beste leden, bezoekers,

Het aantal bezoekers aan dit forum is de laatste jaren (maanden) drastisch teruggelopen, tot op een punt waar er nauwelijks nog activiteit is, en eventuele nieuwe vragen ook helemaal niet meer beantwoord worden.
Dit is een tendens die helaas wel vaker gezien wordt de laatste jaren, ook op andere fora. Wereldwijd lopen het aantal bezoekers aan fora terug, en worden er steeds minder en minder reacties geplaatst. De opkomst van social media de laatste jaren is hier waarschijnlijk niet vreemd aan, en veel van deze nieuwe media hebben (gedeeltelijk) de functie van de ooit zo populaire "Bulletin Boards" overgenomen.
Ook onze Guppyclub is ondertussen terug te vinden op Facebook, en stelt gebruikers in staat om via die weg met elkaar te communiceren.

We hebben daarom besloten om het forum niet langer actief te (onder)houden. Vanaf heden is het voor nieuwe bezoekers niet langer mogelijk om te registreren, en reeds bestaande gebruikers kunnen geen nieuwe berichten meer plaatsen of reageren op reeds bestaande onderwerpen.

Wel is er besloten om het forum met inhoud in een "read-only" versie online te houden vermits deze toch nog steeds een hele boel informatie bevat dewelke doorheen de jaren is opgebouwd. Lezen kan dus nog, nieuwe dingen toevoegen niet meer.

Mogelijk evolueert het internet in toekomstige jaren weer terug richting Bulletin Boards, forums, .... we zien dan wel wat we doen. En tot dan zou ik zeggen: welkom op onze Guppyclub groep op Facebook!

Guppie's groeien krom en sterven?

Zieke guppy? Doen ze raar, en weet je niet onmiddelijk wat te doen? Vraag het hier.
Clestat
Guppy Apprentice
Guppy Apprentice
Berichten: 1
Lid geworden op: vr feb 28, 2014 16:47

Guppie's groeien krom en sterven?

Bericht door Clestat » vr feb 28, 2014 16:49

Hallo allemaal,
ik heb een vraagje;
Wij hebben hier al een tijdje een bak(je) staan van 60 liter (60x30x30).
Hier hebben wij vanaf het begin af aan steeds 3 guppie's in gehouden, maar iedere keer worden ze ziek en overlijden ze uiteindelijk.
Opvallend is dat het iedere keer op de zelfde manier gaat. Eerst beginnen ze slecht te zwemmen (met de kop omhoog, staart omlaag), dan liggen ze een paar dagen heel veel op de grond en in de buurt van de verwarming, en als ze dan weer in beweging komen lijken ze volledig misvormt te zijn? (Alsof ze in een soort 'S' vorm groeien) Ze kunnen dan nog maar slecht zwemmen en sterven uit eindelijk.
Nu hebben de laatste 2 guppies het ook weer, en als het zo door gaat neem ik hierna geen guppies meer want dat vind ik gewoon te sneu.
De guppie's komen iedere keer uit dierenwinkels, maar wel uit verschillende. Ze zitten in de bak samen met 3 Cherry barbelen, 1 chinese Algeneter en 1 honing goerami, zover ik kan oordelen gaat het met die vissen prima. Het water is altijd rond de 23/24 graden en ze krijgen als voer Tetramin (speciaal voor siervissen).
Wat zou dit kunnen zijn? Ik had iets gelezen over inteelt maar het lijkt me zo sterk dat al die guppies daardoor dood gaan?

Alvast bedankt!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten