BELANGRIJKE MEDEDELING - FORUM NIET LANGER ACTIEF

Beste leden, bezoekers,

Het aantal bezoekers aan dit forum is de laatste jaren (maanden) drastisch teruggelopen, tot op een punt waar er nauwelijks nog activiteit is, en eventuele nieuwe vragen ook helemaal niet meer beantwoord worden.
Dit is een tendens die helaas wel vaker gezien wordt de laatste jaren, ook op andere fora. Wereldwijd lopen het aantal bezoekers aan fora terug, en worden er steeds minder en minder reacties geplaatst. De opkomst van social media de laatste jaren is hier waarschijnlijk niet vreemd aan, en veel van deze nieuwe media hebben (gedeeltelijk) de functie van de ooit zo populaire "Bulletin Boards" overgenomen.
Ook onze Guppyclub is ondertussen terug te vinden op Facebook, en stelt gebruikers in staat om via die weg met elkaar te communiceren.

We hebben daarom besloten om het forum niet langer actief te (onder)houden. Vanaf heden is het voor nieuwe bezoekers niet langer mogelijk om te registreren, en reeds bestaande gebruikers kunnen geen nieuwe berichten meer plaatsen of reageren op reeds bestaande onderwerpen.

Wel is er besloten om het forum met inhoud in een "read-only" versie online te houden vermits deze toch nog steeds een hele boel informatie bevat dewelke doorheen de jaren is opgebouwd. Lezen kan dus nog, nieuwe dingen toevoegen niet meer.

Mogelijk evolueert het internet in toekomstige jaren weer terug richting Bulletin Boards, forums, .... we zien dan wel wat we doen. En tot dan zou ik zeggen: welkom op onze Guppyclub groep op Facebook!

Zieke en guppy sterfte.

Zieke guppy? Doen ze raar, en weet je niet onmiddelijk wat te doen? Vraag het hier.
Plaats reactie
Rayke
Guppy Apprentice
Guppy Apprentice
Berichten: 2
Lid geworden op: do sep 13, 2018 18:03

Zieke en guppy sterfte.

Bericht door Rayke » do sep 13, 2018 18:16

Sinds ik verhuisd ben,heb ik alleen maar zieke,vinrot en guppy's die sterven.
Ik heb mijn water getest,nitriet was hoog,heb er een produkt voor.Ben ook begonnen met een kuur met,baktopur.
Vandaag weer een guppy met rugverkromming.Doe ik iets verkeerd.Heb nu al 12 dode vissen in 8 weken tijd.

Gebruikersavatar
dazzler
Site Admin
Site Admin
Berichten: 1343
Lid geworden op: do nov 25, 2004 12:51
Locatie: Kessel
Contacteer:

Re: Zieke en guppy sterfte.

Bericht door dazzler » do sep 13, 2018 23:52

Baktopur zal wel helpen tegen vinrot, maar de vraag is of dat wel degelijk je probleem is.

Ben je zeker dat je nitriet te hoog is, of bedoel je nitraat? Nitriet moet namelijk altijd 0 zijn. Nitraat is een "restproduct" en iets minder schadelijk (mag gerust tot 40mg/l oplopen)

Vissen en rottend eten geven Ammonia. In je filter zullen bacteriën deze ammonia omzetten in nitriet. Andere bacteriën gaan op hun beurt deze nitriet omzetten in nitraat. Deze laatste kan je uit het water halen met zeoliet of regelmatige waterverversing.

Dat je nitriet hebt, is dus een teken dat je filtratie niet in orde is. Meestal ontstaat er een nitriet piek in nieuwe aquarium die sinds enkele weken opgestart zijn. De afvalstoffen zijn er namelijk al, en in een eerste fase zullen zich bacteriën gaan ontwikkelen die de ammonia gaan omzetten in nitriet. Echter op dat moment zijn er nog geen bacteriën die nitriet gaan omzetten in nitraat (als er geen nitriet is, is er ook geen voedingsbodem voor deze bacteriën).

Nu tussen het moment dat de ene bacteriën al ammonia omzetten in nitriet, en het moment dat er voldoende bacteriën zijn om de nitriet om te zetten in nitraat, ontstaat er vaak een nitrietpiek. En deze is inderdaad heel erg schadelijk voor de vissen. Vandaar dat een nieuw aquarium best opgestart wordt met slechts een paar sterkere vissen, zodat de bacteriën tijd hebben om op te bouwen zonder dat deze piek zo hoog wordt dat de vissen ervan sterven.

Wat voor filter gebruik je? Welke filtermaterialen heb je er in steken? Best is om dagelijk 50% water te verversen, tot deze nitrietpiek over is (dmw, er voldoende bacteriën in je filter aanwezig zijn)
2 Things are universal: Hydrogen and Stupidity

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten