BELANGRIJKE MEDEDELING - FORUM NIET LANGER ACTIEF

Beste leden, bezoekers,

Het aantal bezoekers aan dit forum is de laatste jaren (maanden) drastisch teruggelopen, tot op een punt waar er nauwelijks nog activiteit is, en eventuele nieuwe vragen ook helemaal niet meer beantwoord worden.
Dit is een tendens die helaas wel vaker gezien wordt de laatste jaren, ook op andere fora. Wereldwijd lopen het aantal bezoekers aan fora terug, en worden er steeds minder en minder reacties geplaatst. De opkomst van social media de laatste jaren is hier waarschijnlijk niet vreemd aan, en veel van deze nieuwe media hebben (gedeeltelijk) de functie van de ooit zo populaire "Bulletin Boards" overgenomen.
Ook onze Guppyclub is ondertussen terug te vinden op Facebook, en stelt gebruikers in staat om via die weg met elkaar te communiceren.

We hebben daarom besloten om het forum niet langer actief te (onder)houden. Vanaf heden is het voor nieuwe bezoekers niet langer mogelijk om te registreren, en reeds bestaande gebruikers kunnen geen nieuwe berichten meer plaatsen of reageren op reeds bestaande onderwerpen.

Wel is er besloten om het forum met inhoud in een "read-only" versie online te houden vermits deze toch nog steeds een hele boel informatie bevat dewelke doorheen de jaren is opgebouwd. Lezen kan dus nog, nieuwe dingen toevoegen niet meer.

Mogelijk evolueert het internet in toekomstige jaren weer terug richting Bulletin Boards, forums, .... we zien dan wel wat we doen. En tot dan zou ik zeggen: welkom op onze Guppyclub groep op Facebook!

Optimale verzorging/waterwaardes voor kweek prachtguppen

Alle vragen ivm het kweken van Guppy's
Jetbrun
Guppy Apprentice
Guppy Apprentice
Berichten: 8
Lid geworden op: zo feb 19, 2012 18:48

Optimale verzorging/waterwaardes voor kweek prachtguppen

Bericht door Jetbrun » vr feb 03, 2017 12:42

Dag beste mede-gupliefhebbers,
Tijdje weggeweest, maar toch terug omdat ik -weer- serieus aan het kweken ben geslagen. Ditmaal met een mix van Yellograss (ooit eens gekregen via Eddy) en een 3-tal andere soorten die ik toen had rondzwemmen.
De eerste resultaten zijn veelbelovend, maar ik wil toch nog eens kijken of ik mijn water wat optimaler kan krijgen voor mijn guppen. Vooral de mannen hebben snel last van beschadigingen aan hun staarten. Dit kan uiteraard komen doordat ik de mannen bij elkaar in een bak houd (de enkele mannen van de kweekkoppels en de vrouwen hebben hier nl geen last van. Maar ik zou graag eens feedback willen van een aantal gevorderde prachtgup kwekers.
Ik lees veel verschillende dingen over de juiste waterwaardes bijvoorbeeld.
Mijn pH is 7,5; gH heb ik nog niet gemeten; kH is -meestal- rond de 11.
Af en toe voeg ik wat zout toe (zout zonder jodium /geen zeezout).
Waar zou ik nog op kunnen letten /verbeteren?

Gr. Jeanet

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten