BELANGRIJKE MEDEDELING - FORUM NIET LANGER ACTIEF

Beste leden, bezoekers,

Het aantal bezoekers aan dit forum is de laatste jaren (maanden) drastisch teruggelopen, tot op een punt waar er nauwelijks nog activiteit is, en eventuele nieuwe vragen ook helemaal niet meer beantwoord worden.
Dit is een tendens die helaas wel vaker gezien wordt de laatste jaren, ook op andere fora. Wereldwijd lopen het aantal bezoekers aan fora terug, en worden er steeds minder en minder reacties geplaatst. De opkomst van social media de laatste jaren is hier waarschijnlijk niet vreemd aan, en veel van deze nieuwe media hebben (gedeeltelijk) de functie van de ooit zo populaire "Bulletin Boards" overgenomen.
Ook onze Guppyclub is ondertussen terug te vinden op Facebook, en stelt gebruikers in staat om via die weg met elkaar te communiceren.

We hebben daarom besloten om het forum niet langer actief te (onder)houden. Vanaf heden is het voor nieuwe bezoekers niet langer mogelijk om te registreren, en reeds bestaande gebruikers kunnen geen nieuwe berichten meer plaatsen of reageren op reeds bestaande onderwerpen.

Wel is er besloten om het forum met inhoud in een "read-only" versie online te houden vermits deze toch nog steeds een hele boel informatie bevat dewelke doorheen de jaren is opgebouwd. Lezen kan dus nog, nieuwe dingen toevoegen niet meer.

Mogelijk evolueert het internet in toekomstige jaren weer terug richting Bulletin Boards, forums, .... we zien dan wel wat we doen. En tot dan zou ik zeggen: welkom op onze Guppyclub groep op Facebook!

Baby guppen liggen bijna allemaal op hun zij

Alle vragen ivm het kweken van Guppy's
Plaats reactie
jessiebertels
Guppy Apprentice
Guppy Apprentice
Berichten: 3
Lid geworden op: vr mar 18, 2016 17:32

Baby guppen liggen bijna allemaal op hun zij

Bericht door jessiebertels » vr jan 06, 2017 9:48

Ik had een zwangere gup in mijn kweekbakje zitten, deze ochtend ontdekte ik een 30tal babyguppen.
Een 3tal zwemt vrolijk in het bakje, de rest ligt allemaal op de grond op hun zij....
De meeste leven nog wel, een 5tal is dood...
Weet iemand hier raad mee?

Quatrom
Guppy Apprentice
Guppy Apprentice
Berichten: 2
Lid geworden op: wo feb 22, 2017 23:32

Re: Baby guppen liggen bijna allemaal op hun zij

Bericht door Quatrom » za feb 25, 2017 17:31

Hallo,

Het kan verschillende oorzaken hebben, de moeder die zwaar gestresseerd was/is, slecht kwaliteit van water, prematuur geboren baby's,
niet genoeg zuurstof (ik ben geen voorstander van die winkel kweekbakjes, in sommige modellen komt er amper zuurstof in)
Hoe groot zijn de baby's? Zie je misvormingen? Hebben ze een opgeblazen buik ofzo?

Ik weet er ook niet alles van, maar door zelfstudie heb ik toch vrij veel weten te leren over guppy's.
Ik ben zelf niet heel lang bezig, ik heb ondertussen 3 vrouwtjes die bevallen zijn.

De eerste kreeg er 34 in totaal, geen enkel dode baby's teruggevonden.
De tweede kreeg 58 nakomelingen. Ik vond +- 10 dode visjes (vond ze allemaal diep tussen de steentjes, ze baanden zich een weg tussen de steentjes maar geraakten er niet meer uit)
Derde is gisteren beginnen met werpen, momenteel al 9 geteld, ze doen het allemaal prima.
Tot nu toe geen enkel jong visje die vreemd doet of gestorven is.

Ik laat mn vrouwtjes in mn aquarium zitten, ook als ze zwanger zijn. Met genoeg plantjes en schuilplaatsen overleven ze haast allemaal. (ik heb 3 Endler mannen + 9 vrouwtjes, geen andere vissen) Na een week haal ik de kleintjes eruit en steek ik ze in een 24l opbergbox (Dragonbox zie: https://www.mupload.nl/img/wlgn2idwjf2aa.jpg uit de action is perfect) met daarin een verwarmer en sponsfilter.

Mijn eerste reactie die ik zou hebben moest ik dit tegenkomen is ze uit het kweekbakje halen, een doorzichtig curver opbergbox van 10l klaarmaken met vers water (+water toevoegen van aquarium waar je andere guppen inzitten), luchtpomp erbij en diffuser in het water steken voor lucht. Daarna kijken hoe ze erop reageren

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast