BELANGRIJKE MEDEDELING - FORUM NIET LANGER ACTIEF

Beste leden, bezoekers,

Het aantal bezoekers aan dit forum is de laatste jaren (maanden) drastisch teruggelopen, tot op een punt waar er nauwelijks nog activiteit is, en eventuele nieuwe vragen ook helemaal niet meer beantwoord worden.
Dit is een tendens die helaas wel vaker gezien wordt de laatste jaren, ook op andere fora. Wereldwijd lopen het aantal bezoekers aan fora terug, en worden er steeds minder en minder reacties geplaatst. De opkomst van social media de laatste jaren is hier waarschijnlijk niet vreemd aan, en veel van deze nieuwe media hebben (gedeeltelijk) de functie van de ooit zo populaire "Bulletin Boards" overgenomen.
Ook onze Guppyclub is ondertussen terug te vinden op Facebook, en stelt gebruikers in staat om via die weg met elkaar te communiceren.

We hebben daarom besloten om het forum niet langer actief te (onder)houden. Vanaf heden is het voor nieuwe bezoekers niet langer mogelijk om te registreren, en reeds bestaande gebruikers kunnen geen nieuwe berichten meer plaatsen of reageren op reeds bestaande onderwerpen.

Wel is er besloten om het forum met inhoud in een "read-only" versie online te houden vermits deze toch nog steeds een hele boel informatie bevat dewelke doorheen de jaren is opgebouwd. Lezen kan dus nog, nieuwe dingen toevoegen niet meer.

Mogelijk evolueert het internet in toekomstige jaren weer terug richting Bulletin Boards, forums, .... we zien dan wel wat we doen. En tot dan zou ik zeggen: welkom op onze Guppyclub groep op Facebook!

guppy vs platy

Alle vragen ivm het kweken van Guppy's
Plaats reactie
elsytjj

guppy vs platy

Bericht door elsytjj » di feb 05, 2008 17:52

Ik heb vanmiddag een mooie king cobra guppy (mannetje) gekocht en toen ik een goeje 3 uur later nog eens keek in mijn aquarium zag ik dat die aan het paren was met mijn platy vrouwtje (ik weet de naam precies niet van het soort platy maar het die platy's zijn ongeveer 2,5cm lang (volwassen), oranje met een zwarte onregelmatige vlek die aan de achterkant zit). Zou het kunnen dat daaruit een nestje zou kunnen voortkomen? Het zou wel eens mooi zijn om een kruising tussen een platy en een guppy te zien.

lukyna

Bericht door lukyna » di feb 05, 2008 18:09

met guppen kan 'alles'

je weet maar nooit wat een mooi iets er uit komt

elsytjj

Bericht door elsytjj » di feb 05, 2008 18:13

lukyna schreef:met guppen kan 'alles'

je weet maar nooit wat een mooi iets er uit komt
Als er iets van komt zal ik zeker iets melden en een foto plaatsen

Gebruikersavatar
eddy
GuppyClubLid
GuppyClubLid
Berichten: 2264
Lid geworden op: vr okt 07, 2005 9:25
Locatie: hasselt

Bericht door eddy » di feb 05, 2008 19:41

:lol:
... geloof er maar niet teveel van
8)
eddy
Guppyclub.be = de snelste weg naar de mooiste guppy's ;)

Nidrusje

Bericht door Nidrusje » di feb 05, 2008 22:50

dat gedrag doet zich inderdaad wel soms voor, maar daar komt volgens mij nix uit. Het enige waar je soms probelemen mee kan hebben is dat hyperactieve levendbarende tandkarpers (zoals bvb guppy's) soms de rustigere levendbarenden proberen te bevruchten met veel irritatie en stress tot gevolg. Maar platy's zijn zelf redelijk actief, dus daar ga je niet echt veel problemen van hebben denk ik.

Gebruikersavatar
wood-butcher
Moderator
Moderator
Berichten: 2135
Lid geworden op: di okt 18, 2005 19:56
Locatie: Retie
Contacteer:

Bericht door wood-butcher » wo feb 06, 2008 1:54

Guppy mannetjes gaan achter elke vis aan die ongeveer van dezelfde grootte is.
Ik zie ze hier ook wel eens achter jonge corydorassen gaan.

Grtz.
Guppy Addict

blackflower

Re: guppy vs platy

Bericht door blackflower » ma mei 05, 2008 20:48

bij mij is het omgekeerd ik denk dat platy mannetjes een guppy vrouwtje heeft verkr8 want ik heb 2 kleintjes die verdacht veel op guppy's lijken en er zijn geen andere guppy mannetjes in het aquarium

Kenzo

Re: guppy vs platy

Bericht door Kenzo » do mei 15, 2008 19:01

blackflower schreef:bij mij is het omgekeerd ik denk dat platy mannetjes een guppy vrouwtje heeft verkr8 want ik heb 2 kleintjes die verdacht veel op guppy's lijken en er zijn geen andere guppy mannetjes in het aquarium
Guppen en platen jongen lijken ook een klein beetje opelkaar (van ver toch)
Maar normaal kan dit niet

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten