BELANGRIJKE MEDEDELING - FORUM NIET LANGER ACTIEF

Beste leden, bezoekers,

Het aantal bezoekers aan dit forum is de laatste jaren (maanden) drastisch teruggelopen, tot op een punt waar er nauwelijks nog activiteit is, en eventuele nieuwe vragen ook helemaal niet meer beantwoord worden.
Dit is een tendens die helaas wel vaker gezien wordt de laatste jaren, ook op andere fora. Wereldwijd lopen het aantal bezoekers aan fora terug, en worden er steeds minder en minder reacties geplaatst. De opkomst van social media de laatste jaren is hier waarschijnlijk niet vreemd aan, en veel van deze nieuwe media hebben (gedeeltelijk) de functie van de ooit zo populaire "Bulletin Boards" overgenomen.
Ook onze Guppyclub is ondertussen terug te vinden op Facebook, en stelt gebruikers in staat om via die weg met elkaar te communiceren.

We hebben daarom besloten om het forum niet langer actief te (onder)houden. Vanaf heden is het voor nieuwe bezoekers niet langer mogelijk om te registreren, en reeds bestaande gebruikers kunnen geen nieuwe berichten meer plaatsen of reageren op reeds bestaande onderwerpen.

Wel is er besloten om het forum met inhoud in een "read-only" versie online te houden vermits deze toch nog steeds een hele boel informatie bevat dewelke doorheen de jaren is opgebouwd. Lezen kan dus nog, nieuwe dingen toevoegen niet meer.

Mogelijk evolueert het internet in toekomstige jaren weer terug richting Bulletin Boards, forums, .... we zien dan wel wat we doen. En tot dan zou ik zeggen: welkom op onze Guppyclub groep op Facebook!

kweekschema

Al je vragen met betrekking tot het kweken van vissen (NIET Guppen, die gaan hogerop in het "Specifiek Guppen stuk" !)
Plaats reactie
leppie
Guppy Bachelor
Guppy Bachelor
Berichten: 68
Lid geworden op: za dec 15, 2012 0:58
Locatie: Wittelte

kweekschema

Bericht door leppie » ma jun 24, 2013 23:04

Beste Mensen,

Is dit onderstaande kweekschema geschikt voor guppen. Of kom ik dan inteelttechnisch in de problemen?

Kijk ik neem uit een nestje 2 mannetjes en 6 vrouwtjes.

Dan doe ik in 1 bakje (bakje A1) 1 mannetje en 3 vrouwtjes, en in het andere bakje (bakje B1) het andere mannetje en de 3 resterende vrouwtjes. Dan doe ik de jongen uit bakje A1 in een ander bakje (bakje A2). En de jongen uit bakje B1 in een ander bakje (bakje B2). Als ik dan dan het geslacht van de jongen kan zien. Dan doe ik de mannetjes uit bakje A2 in een ander bakje (bakje A3), de vrouwtjes laat ik in bakje A2. Ik doe de mannetjes van bakje B2 in een ander bakje (bakje B3), de vrouwtjes laat in dan in bakje B2 zitten. Als de vissen in de bakjes A2, A3, B2, B3 volwassen zijn dan geef ik de vissen uit de bakjes A1 en B1 weg. En kies ik uit A3 het best mannetje en uit A2 de 3 beste vrouwtjes en doe die samen met het beste mannetje uit A3 in bakje A1 wat is leeg is komen te staan. Dan kies ik uit B3 het best mannetje en uit B2 de 3 beste vrouwtjes en doe die samen met het beste mannetje uit B3 in bakje B1 wat is leeg is komen te staan. Dit doe ik zo 7 generaties. daarna doe ik de het beste mannetje uit bakje A3 samen met de 3 beste vrouwtjes uit bakje B2 in bakje A1. En doe ik het beste mannetje uit bakje B3 samen met de 3 beste vrouwtjes uit bakje A2 in bakje B1.

Gebruikersavatar
Babygup
GuppyClubLid
GuppyClubLid
Berichten: 555
Lid geworden op: ma sep 22, 2008 16:52
Locatie: Beselare (Zonnebeke) - West-Vlaanderen

Re: kweekschema

Bericht door Babygup » di jun 25, 2013 10:41

dit is een goed schema, maar je kan gerust je kweek groepen houden
het kan best zijn dat die mannetjes beter zijn dan de jongen, vooral als je begint met een niet zuivere stam.
maar voor de rest is dit hoe de meeste kwekers wel werken
------ NIEUW ------
Guppyclub - West, een dochterclub van Guppyclub België
Doel: ook de mensen in het westen van België samenbrengen en helpen

Zie de site: http://guppyclub.be/guppyclubwest

leppie
Guppy Bachelor
Guppy Bachelor
Berichten: 68
Lid geworden op: za dec 15, 2012 0:58
Locatie: Wittelte

Re: kweekschema

Bericht door leppie » di jun 25, 2013 22:41

Vaders zijn al dood. zijn vlak achter elkaar overleden. Werden opeens slomer en staar ging splijten en op een gegeven moment ging hun lichaam scheef hangen met de staart naar beneden.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast