BELANGRIJKE MEDEDELING - FORUM NIET LANGER ACTIEF

Beste leden, bezoekers,

Het aantal bezoekers aan dit forum is de laatste jaren (maanden) drastisch teruggelopen, tot op een punt waar er nauwelijks nog activiteit is, en eventuele nieuwe vragen ook helemaal niet meer beantwoord worden.
Dit is een tendens die helaas wel vaker gezien wordt de laatste jaren, ook op andere fora. Wereldwijd lopen het aantal bezoekers aan fora terug, en worden er steeds minder en minder reacties geplaatst. De opkomst van social media de laatste jaren is hier waarschijnlijk niet vreemd aan, en veel van deze nieuwe media hebben (gedeeltelijk) de functie van de ooit zo populaire "Bulletin Boards" overgenomen.
Ook onze Guppyclub is ondertussen terug te vinden op Facebook, en stelt gebruikers in staat om via die weg met elkaar te communiceren.

We hebben daarom besloten om het forum niet langer actief te (onder)houden. Vanaf heden is het voor nieuwe bezoekers niet langer mogelijk om te registreren, en reeds bestaande gebruikers kunnen geen nieuwe berichten meer plaatsen of reageren op reeds bestaande onderwerpen.

Wel is er besloten om het forum met inhoud in een "read-only" versie online te houden vermits deze toch nog steeds een hele boel informatie bevat dewelke doorheen de jaren is opgebouwd. Lezen kan dus nog, nieuwe dingen toevoegen niet meer.

Mogelijk evolueert het internet in toekomstige jaren weer terug richting Bulletin Boards, forums, .... we zien dan wel wat we doen. En tot dan zou ik zeggen: welkom op onze Guppyclub groep op Facebook!

Juwel Rio 125 van Jarnoootje

Plaats hier al je foto's van je aquariums, vissen, kreeften, garnalen, filters etc.... Enkel foto's die met aquaristiek te maken hebben zijn toegelaten!
Plaats reactie
Jarnoootje
Guppy Apprentice
Guppy Apprentice
Berichten: 4
Lid geworden op: wo okt 07, 2015 12:49

Juwel Rio 125 van Jarnoootje

Bericht door Jarnoootje » vr okt 16, 2015 10:35

Afgelopen drie/vier weken heb ik de hele bak op z'n kop gegooid. Na wat minder onderhoudt, te veel licht (algen) en lichtelijke verwaarlozing van de bak alles eruit gegooid (vissen een nieuw huisje gegeven) en opnieuw begonnen.

Aller eerst heb ik een achterwand geplaatst. Dat geeft toch wat meer rust in de tent en geeft mij de mogelijkheid de kabels los te laten hangen achter het aquarium.

Afbeelding


Vervolgens heb ik de verlichting vervangen voor een set LED verlichting van KiteLighte inclusief de mogelijkheid voor dag/nacht simulatie. Er moet nog wat aan gesleuteld worden, is mij nog wat te blauw, maar ben er nu al onwijs blij mee!

Afbeelding


Als laatste de bodem aangebracht met de benodigde planten en hout. Afgelopen woensdag, na het indraaien, de eerste bewoners er in geplaatst. De vuurgarnaaltjes, 30stuks, doen het uitermate prima.

Afbeelding

Afbeelding


Nu deze bewoners rustig laten wennen en dan komen de vissen erin. Vrouwlief wil heel graag guppen (al jaren) dus die komen er in. Zit te denken aan Moscow guppen maar ben er nog niet helemaal uit.
Ook wil ik nog een algeneter, albino ancistrus, deze eerder ook gehad en was toch wel erg mooi, zeker met het zwarte grind.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


We zijn inmiddels alweer 2 weken verder en het aquarium begint echt wat te worden. De planten groeien (gestaag) goed onder de nieuwe LED verlichting en ook de vissen lijken gelukkig te zijn.

De combinatie van Guppen en garnalen lijkt ook prima te gaan. De eerste paar dagen zag je nauwelijks nog garnalen maar sinds gisteren komen ze massaal te voorschijn en ruimen alles weer netjes op.

Gisteren nog een koppeltje Mikrogeophagus ramirezi gekocht als blikvanger :)

Al met al ben ik erg tevreden met het huidige aquarium. Van het weekend wat planten snoeien en herplanten dan is het helemaal naar onze wens.

Omdat foto's meer zeggen dan woorden:

Afbeelding

De zon gaat langzaam onder en de maan begint te 'schijnen'. Op de foto lijkt het blauwer dan het in werkelijkheid is.
Afbeelding


Slakken en garanlen vlokvoer aan het eten.
Afbeelding


En dan de Mikrogeophagus ramirezi:
Afbeelding


Afbeelding


Afbeelding


De guppen laten zich wat moeilijker op de foto zetten, maar dat komt vanzelf wel :)

Gebruikersavatar
John M
Guppy Master
Guppy Master
Berichten: 148
Lid geworden op: di aug 18, 2015 22:41
Locatie: Lelystad - NL

Re: Juwel Rio 125 van Jarnoootje

Bericht door John M » vr okt 16, 2015 14:51

dan gaan we rustig zitten wachten op de foto van de guppy's :-D
lijkt iets een groot probleem, denk dan simpel

ViperaCloud
Guppy Apprentice
Guppy Apprentice
Berichten: 41
Lid geworden op: ma jun 15, 2015 15:21

Re: Juwel Rio 125 van Jarnoootje

Bericht door ViperaCloud » di okt 20, 2015 22:05

Ah gaaf, ook leuk die golden rams.
Hier heb ik de Blue als blikvanger :P
En dan allemaal blonde guppen eromheen.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten