BELANGRIJKE MEDEDELING - FORUM NIET LANGER ACTIEF

Beste leden, bezoekers,

Het aantal bezoekers aan dit forum is de laatste jaren (maanden) drastisch teruggelopen, tot op een punt waar er nauwelijks nog activiteit is, en eventuele nieuwe vragen ook helemaal niet meer beantwoord worden.
Dit is een tendens die helaas wel vaker gezien wordt de laatste jaren, ook op andere fora. Wereldwijd lopen het aantal bezoekers aan fora terug, en worden er steeds minder en minder reacties geplaatst. De opkomst van social media de laatste jaren is hier waarschijnlijk niet vreemd aan, en veel van deze nieuwe media hebben (gedeeltelijk) de functie van de ooit zo populaire "Bulletin Boards" overgenomen.
Ook onze Guppyclub is ondertussen terug te vinden op Facebook, en stelt gebruikers in staat om via die weg met elkaar te communiceren.

We hebben daarom besloten om het forum niet langer actief te (onder)houden. Vanaf heden is het voor nieuwe bezoekers niet langer mogelijk om te registreren, en reeds bestaande gebruikers kunnen geen nieuwe berichten meer plaatsen of reageren op reeds bestaande onderwerpen.

Wel is er besloten om het forum met inhoud in een "read-only" versie online te houden vermits deze toch nog steeds een hele boel informatie bevat dewelke doorheen de jaren is opgebouwd. Lezen kan dus nog, nieuwe dingen toevoegen niet meer.

Mogelijk evolueert het internet in toekomstige jaren weer terug richting Bulletin Boards, forums, .... we zien dan wel wat we doen. En tot dan zou ik zeggen: welkom op onze Guppyclub groep op Facebook!

ontschalen artemia.

Vragen specifiek omtrend de voeding van de guppy, het bereiden van voeding, voedingsmethodes,....
Plaats reactie
guy

ontschalen artemia.

Bericht door guy » wo sep 05, 2007 20:21

Heeft er iemand ervaring met het otschalen van artemia?
Ik heb daarnet een poging ondernomen om artemia te ontschalen.
Had op een duits forum er iets over gelezen.
Eerst heb ik in een bokaaltje javel gedaan ( moest 5% zijn), maar ik had 8%, dus een beetje water er bij gedaan, daar de artemia bij in gedaan en er twee minuten mee geschud.
De inhoud van het bokaaltje door een artemia zeefje gegoten, en zag dat de artemia hoeveelheid zeker drie maal zo groot geworden is.
uitgespoeld in een bakje met apelazijn,en daarna uitgespoeld onder stromend water.
Daarna de inhoud overgegoten in een grotte bokaal met zout water, deze staat nu te prutelen met een luchtdarpje er in, ik laat de rezultaten de komende dagen wel weten, het is het proberen waard, daar de artemia toch zeer slecht uitkwam.

Gebruikersavatar
eddy
GuppyClubLid
GuppyClubLid
Berichten: 2264
Lid geworden op: vr okt 07, 2005 9:25
Locatie: hasselt

Bericht door eddy » wo sep 05, 2007 22:23

heb dat indertijd voor mijn zeepaardjes gedaan en dat ging vrij vlot - als de artemia-eitjes er roze uitzien is het goed gedaan
maar je bent pas zeker als 'm goed uitkomt, hee - dus duimen maar !
ben benieuwd naar het resultaat
:)
Guppyclub.be = de snelste weg naar de mooiste guppy's ;)

guy

Bericht door guy » vr sep 07, 2007 19:04

Na 48 uur , is er geen enkele artemia uitgekomen, zal wel te oud geweest zijn.
Volgende poging met andere artemia, uitproberen.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast