BELANGRIJKE MEDEDELING - FORUM NIET LANGER ACTIEF

Beste leden, bezoekers,

Het aantal bezoekers aan dit forum is de laatste jaren (maanden) drastisch teruggelopen, tot op een punt waar er nauwelijks nog activiteit is, en eventuele nieuwe vragen ook helemaal niet meer beantwoord worden.
Dit is een tendens die helaas wel vaker gezien wordt de laatste jaren, ook op andere fora. Wereldwijd lopen het aantal bezoekers aan fora terug, en worden er steeds minder en minder reacties geplaatst. De opkomst van social media de laatste jaren is hier waarschijnlijk niet vreemd aan, en veel van deze nieuwe media hebben (gedeeltelijk) de functie van de ooit zo populaire "Bulletin Boards" overgenomen.
Ook onze Guppyclub is ondertussen terug te vinden op Facebook, en stelt gebruikers in staat om via die weg met elkaar te communiceren.

We hebben daarom besloten om het forum niet langer actief te (onder)houden. Vanaf heden is het voor nieuwe bezoekers niet langer mogelijk om te registreren, en reeds bestaande gebruikers kunnen geen nieuwe berichten meer plaatsen of reageren op reeds bestaande onderwerpen.

Wel is er besloten om het forum met inhoud in een "read-only" versie online te houden vermits deze toch nog steeds een hele boel informatie bevat dewelke doorheen de jaren is opgebouwd. Lezen kan dus nog, nieuwe dingen toevoegen niet meer.

Mogelijk evolueert het internet in toekomstige jaren weer terug richting Bulletin Boards, forums, .... we zien dan wel wat we doen. En tot dan zou ik zeggen: welkom op onze Guppyclub groep op Facebook!

artemia en artemia vervanger

Vragen specifiek omtrend de voeding van de guppy, het bereiden van voeding, voedingsmethodes,....
Plaats reactie
WILWI

artemia en artemia vervanger

Bericht door WILWI » do sep 13, 2012 16:20

Ik geef dagelijks een hoeveelheid levende en ontschaalde artemia aan mijn guppen en andere levendbarenden.
Nadeel is dat de eitjes zeer duur zijn, ook al schaf je ze aan per 500 ml (verzending en douane eventueel)
Heb vandaag een bestelling geplaatst bij goedkoopvisvoer.nl en daar artemiavervanger en guppy color plus besteld alsook gediepvriesdroogde artemia.
Is er hier iemand kundig genoeg om te weten of deze producten evengoed zijn als de levende en ontschaalde artemia?
Alvast bedankt
Afbeelding

WILWI

Re: artemia en artemia vervanger

Bericht door WILWI » wo sep 26, 2012 12:06

Begrijp er niks meer van, is dit een ten dode opgeschreven site of is er niemand die nog belangstelling heeft? Krijg dus geen enkele reactie...........

Gebruikersavatar
Erwin
GuppyClubLid
GuppyClubLid
Berichten: 231
Lid geworden op: di nov 14, 2006 14:31
Locatie: Haarlem (NL)

Re: artemia en artemia vervanger

Bericht door Erwin » wo sep 26, 2012 14:21

Wat is even goed... Artemia is super en de vissen kunnen lekker jagen, maar ook met ander voer krijgen de vissen hun voedingsstoffen binnen. Voer meerdere keren per dag met kwalitatief hoogwaarig voer en zorg er voor dat ook andere factoren optimaal zijn, zoals de waterkwaliteit. Zelf gebruik ik naast artemia ook verschillende soorten vlokken, waaronder ook met een hoog gehalte spirulina.

Artemia vervanger wordt veel gebruikt vanwege het gemak, het zou wel erg fijn moeten zijn zodat de jonge vissen het ook gemakkelijk kunnen eten. Een mooi alternatief is HS Artemia Quick, dit zijn gevriesdroogde ontschaalde artemia. Eenvoudig en niet te duur, hier heb ik goede ervaringen mee.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten