BELANGRIJKE MEDEDELING - FORUM NIET LANGER ACTIEF

Beste leden, bezoekers,

Het aantal bezoekers aan dit forum is de laatste jaren (maanden) drastisch teruggelopen, tot op een punt waar er nauwelijks nog activiteit is, en eventuele nieuwe vragen ook helemaal niet meer beantwoord worden.
Dit is een tendens die helaas wel vaker gezien wordt de laatste jaren, ook op andere fora. Wereldwijd lopen het aantal bezoekers aan fora terug, en worden er steeds minder en minder reacties geplaatst. De opkomst van social media de laatste jaren is hier waarschijnlijk niet vreemd aan, en veel van deze nieuwe media hebben (gedeeltelijk) de functie van de ooit zo populaire "Bulletin Boards" overgenomen.
Ook onze Guppyclub is ondertussen terug te vinden op Facebook, en stelt gebruikers in staat om via die weg met elkaar te communiceren.

We hebben daarom besloten om het forum niet langer actief te (onder)houden. Vanaf heden is het voor nieuwe bezoekers niet langer mogelijk om te registreren, en reeds bestaande gebruikers kunnen geen nieuwe berichten meer plaatsen of reageren op reeds bestaande onderwerpen.

Wel is er besloten om het forum met inhoud in een "read-only" versie online te houden vermits deze toch nog steeds een hele boel informatie bevat dewelke doorheen de jaren is opgebouwd. Lezen kan dus nog, nieuwe dingen toevoegen niet meer.

Mogelijk evolueert het internet in toekomstige jaren weer terug richting Bulletin Boards, forums, .... we zien dan wel wat we doen. En tot dan zou ik zeggen: welkom op onze Guppyclub groep op Facebook!

Even voorstellen

Nieuwe leden op het forum kunnen zich hier even kort voorstellen
-BoYa-
Guppy Apprentice
Guppy Apprentice
Berichten: 1
Lid geworden op: vr sep 01, 2017 11:02

Even voorstellen

Bericht door -BoYa- » vr sep 01, 2017 11:45

Hallo guppyliefhebbers,

ik ben -Bob-, 22j, uit Zaffelare (België).
Sinds 2 maanden trotse eigenaar van een 80L aquarium (superfish home 80), die ikzelf heb gekregen van een collega omdat hij ermee stopte.
ik ben de dag erachter naar de plaatselijke dierenhandel gegaan en mij grind, rotsen en enkele nep-planten gekocht, filter erin gestoken en enkele weken laten draaien. na enkele weken (+/- 5) terug naar de dierenspeciaalzaak om enkele guppen (1 man en 3 vrouw) en 2 albino pantsersmeervallen (om de voedselresten van de bodem te halen). echter ik vond het nogal stil in de aquarium, daarom ben ik op zoek gegaan naar mensen in de buurt die ook guppy's hebben, en ja hoor op amper een kilometer van mijn huis woont nog een guppyliefhebber, daar heb ik enkele jonge guppen gekregen en een (redelijk grote) plant. nu zitten er in totaal 8 guppen.

nu heb ik nog enkele vraagjes :-D ,
mijn filter kan je op verschillende manieren gebruiken, binnenfilter, luchtpomp, circulatie of biofilter. welke raden jullie mij aan ?
hoeveel voeren jullie de guppen per dag? ikzelf 2x daags een klein beetje (tetra guppyvlokken), moet ik ook diepvries/levend voor kopen?

Alvast bedankt om me te helpen :-D
hieronder een fototje van de aquarium

unnamed.jpg
unnamed.jpg (174.96 KiB) 3563 keer bekeken

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast