BELANGRIJKE MEDEDELING - FORUM NIET LANGER ACTIEF

Beste leden, bezoekers,

Het aantal bezoekers aan dit forum is de laatste jaren (maanden) drastisch teruggelopen, tot op een punt waar er nauwelijks nog activiteit is, en eventuele nieuwe vragen ook helemaal niet meer beantwoord worden.
Dit is een tendens die helaas wel vaker gezien wordt de laatste jaren, ook op andere fora. Wereldwijd lopen het aantal bezoekers aan fora terug, en worden er steeds minder en minder reacties geplaatst. De opkomst van social media de laatste jaren is hier waarschijnlijk niet vreemd aan, en veel van deze nieuwe media hebben (gedeeltelijk) de functie van de ooit zo populaire "Bulletin Boards" overgenomen.
Ook onze Guppyclub is ondertussen terug te vinden op Facebook, en stelt gebruikers in staat om via die weg met elkaar te communiceren.

We hebben daarom besloten om het forum niet langer actief te (onder)houden. Vanaf heden is het voor nieuwe bezoekers niet langer mogelijk om te registreren, en reeds bestaande gebruikers kunnen geen nieuwe berichten meer plaatsen of reageren op reeds bestaande onderwerpen.

Wel is er besloten om het forum met inhoud in een "read-only" versie online te houden vermits deze toch nog steeds een hele boel informatie bevat dewelke doorheen de jaren is opgebouwd. Lezen kan dus nog, nieuwe dingen toevoegen niet meer.

Mogelijk evolueert het internet in toekomstige jaren weer terug richting Bulletin Boards, forums, .... we zien dan wel wat we doen. En tot dan zou ik zeggen: welkom op onze Guppyclub groep op Facebook!

voorbereidingen

Alle praktische afspraken en regelingen omtrend deelname en inschijvingen voor tentoonstellingen, vervoer van en naar de tentoonstelling, transport van guppen naar tentoonstellingen....
Plaats reactie
oki

voorbereidingen

Bericht door oki » za sep 06, 2008 20:35

Vandaag ben ik in Tilburg geweest. Prachtige dieren gezien. Proficiat voor de deelnemers. Hopelijk is er volgend jaar weer een tentoonstelling in Tilburg.
Maar hoe bereiden jullie de vissen voor op zo een evenement. Zodat ze zich van hun beste kant laten zien.
Bijvoorbeeld, zetten jullie drie deelnemers apart in een gelijkende aquarium, in de huiskamer. Om aan veel bewegingen en geluiden te wennen. Of gebruiken jullie dezelfde verlichting als op de tentoonstelling. Laten jullie de vissen vast wennen aan de temperatuur die gebruikt wordt bij een wedstrijd.
Ben erg benieuwd hoe jullie dit aanpakken.

mvg, Ferry

Gebruikersavatar
dazzler
Site Admin
Site Admin
Berichten: 1343
Lid geworden op: do nov 25, 2004 12:51
Locatie: Kessel
Contacteer:

Re: voorbereidingen

Bericht door dazzler » zo sep 07, 2008 0:29

Niks hoor. Gewoon je 3 beste mannetjes selecteren, in een zakje doen, vissen met zakje transporteren naar tentoonstelling, vissen worden daar in de showbakjes gedaan, meer niet.

Als je goede vissen hebt, dan hebben ze daar allemaal geen problemen mee.

Vaak kan je gewoon een de vitaliteit van een vis op een tentoonstelling zien hoe gezond ze zijn.

Ik heb Duitsers gezien met de meest indrukwekkende kweekstellingen, automatische waterwissel systemen met osmose water, bijna steriele omgevingen. En wat gebeurd er met die vissen op een tentoonstelling? Ze hangen haast half dood in de bakken, omdat ze niet gewend zijn aan waterveranderingen.

Als je thuis gewoon je kweek goed doet, regelmatig water ververst zodat ze dat gewoon zijn, dan hebben ze er helemaal geen last van !!!
2 Things are universal: Hydrogen and Stupidity

oki

Re: voorbereidingen

Bericht door oki » zo sep 07, 2008 10:28

Dat kan ik ook. :D Vissen in een zakje doen, bedoel ik dan. :D
Het viel me inderdaad op dat sommige dieren erg lusteloos waren en andere weer niet.

Bedankt voor je antwoord.
mvg, Ferry

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast