BELANGRIJKE MEDEDELING - FORUM NIET LANGER ACTIEF

Beste leden, bezoekers,

Het aantal bezoekers aan dit forum is de laatste jaren (maanden) drastisch teruggelopen, tot op een punt waar er nauwelijks nog activiteit is, en eventuele nieuwe vragen ook helemaal niet meer beantwoord worden.
Dit is een tendens die helaas wel vaker gezien wordt de laatste jaren, ook op andere fora. Wereldwijd lopen het aantal bezoekers aan fora terug, en worden er steeds minder en minder reacties geplaatst. De opkomst van social media de laatste jaren is hier waarschijnlijk niet vreemd aan, en veel van deze nieuwe media hebben (gedeeltelijk) de functie van de ooit zo populaire "Bulletin Boards" overgenomen.
Ook onze Guppyclub is ondertussen terug te vinden op Facebook, en stelt gebruikers in staat om via die weg met elkaar te communiceren.

We hebben daarom besloten om het forum niet langer actief te (onder)houden. Vanaf heden is het voor nieuwe bezoekers niet langer mogelijk om te registreren, en reeds bestaande gebruikers kunnen geen nieuwe berichten meer plaatsen of reageren op reeds bestaande onderwerpen.

Wel is er besloten om het forum met inhoud in een "read-only" versie online te houden vermits deze toch nog steeds een hele boel informatie bevat dewelke doorheen de jaren is opgebouwd. Lezen kan dus nog, nieuwe dingen toevoegen niet meer.

Mogelijk evolueert het internet in toekomstige jaren weer terug richting Bulletin Boards, forums, .... we zien dan wel wat we doen. En tot dan zou ik zeggen: welkom op onze Guppyclub groep op Facebook!

Intressante Guppy Boeken

Ken je een goed boek dat intressant kan zijn voor andere aquaristen? Hier kan je titel, uitvoerder etc posten, en liefst een korte beschrijving.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
dazzler
Site Admin
Site Admin
Berichten: 1343
Lid geworden op: do nov 25, 2004 12:51
Locatie: Kessel
Contacteer:

Intressante Guppy Boeken

Bericht door dazzler » zo aug 19, 2012 11:58

Hierbij een opsomming van guppy-literatuur die intressant is:

1) MiniAtlas - Guppys
Afbeelding

Voor een boek met vooral veel foto's, moet je eens kijken naar de "Miniatlas Guppys" van Bede.
Ongeveer 250 bladzijdes met bijna niets anders dan guppy foto's ( + 700 verschillende stammen)
De tekst is in het Duits, maar op 250 bladzijdes zijn er hoop een al een 10-tal bladzijden met tekst, het overige is puur foto's.

Titel: MiniAtlas Guppys
Schrijver(s): Jens Bergner - Willi Kosa - Thomas ReiB - Dr. Jurgen Schmidt
Uitgeverij: Bede
ISBN nr: 3-898 60-116-1


2) Mijn Guppy
Afbeelding

Hoewel ook rijkelijk geïllustreerd met foto's is dit toch meer een "boek" met tekst, informatiever en meer specifiek gericht op het houden van guppy's: Wetenschappelijke achtergrond, het aquarium, water, inrichting, verzorging, filter, voeding, kweken,..... kortom 70 baldzijden erg intressante guppy-info! (in het nederlands!)

Titel: Mijn Guppy
Schrijver(s): Frank Schäfer
Uitgeverij: Aqualog
ISBN nr: 3-936027-16-1


PS: Indien je nog andere boeken kent die intressant zijn en in deze lijst zouden moeten staan, volstaat het op dit topic te reageren met de informatie omtrend het boek: korte inhoud, uitgever, ISBN nummer.

GEEN discussies of vragen over boeken in dit topic, deze zullen verwijderd worden!! Enkel informatie over boeken!
2 Things are universal: Hydrogen and Stupidity

Gebruikersavatar
eddy
GuppyClubLid
GuppyClubLid
Berichten: 2264
Lid geworden op: vr okt 07, 2005 9:25
Locatie: hasselt

Re: Intressante Guppy Boeken

Bericht door eddy » zo aug 19, 2012 22:56

hallo guppyliefhebbers,
- het eerste boekje is meer een kijkboek, waarin je honderden foto's van guppy's (en guppystammen) kan bewonderen
- het tweede boekje is enorm leerrijk voor wie guppy's wil gaan houden en kweken; en het voordeel van dit boekje is, dat alles heel eenvoudig en verstaanbaar wordt uitgelegd.
groetjes,
eddy

ps. in de loop van de volgende weken zal ik nog een paar boeken voorstellen die interessant kunnen zijn voor beginnelingen, gevorderden en specialisten
Guppyclub.be = de snelste weg naar de mooiste guppy's ;)

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast