BELANGRIJKE MEDEDELING - FORUM NIET LANGER ACTIEF

Beste leden, bezoekers,

Het aantal bezoekers aan dit forum is de laatste jaren (maanden) drastisch teruggelopen, tot op een punt waar er nauwelijks nog activiteit is, en eventuele nieuwe vragen ook helemaal niet meer beantwoord worden.
Dit is een tendens die helaas wel vaker gezien wordt de laatste jaren, ook op andere fora. Wereldwijd lopen het aantal bezoekers aan fora terug, en worden er steeds minder en minder reacties geplaatst. De opkomst van social media de laatste jaren is hier waarschijnlijk niet vreemd aan, en veel van deze nieuwe media hebben (gedeeltelijk) de functie van de ooit zo populaire "Bulletin Boards" overgenomen.
Ook onze Guppyclub is ondertussen terug te vinden op Facebook, en stelt gebruikers in staat om via die weg met elkaar te communiceren.

We hebben daarom besloten om het forum niet langer actief te (onder)houden. Vanaf heden is het voor nieuwe bezoekers niet langer mogelijk om te registreren, en reeds bestaande gebruikers kunnen geen nieuwe berichten meer plaatsen of reageren op reeds bestaande onderwerpen.

Wel is er besloten om het forum met inhoud in een "read-only" versie online te houden vermits deze toch nog steeds een hele boel informatie bevat dewelke doorheen de jaren is opgebouwd. Lezen kan dus nog, nieuwe dingen toevoegen niet meer.

Mogelijk evolueert het internet in toekomstige jaren weer terug richting Bulletin Boards, forums, .... we zien dan wel wat we doen. En tot dan zou ik zeggen: welkom op onze Guppyclub groep op Facebook!

Bio co2

Voor al je vragen ivm waterchemie en samenstelling
Plaats reactie
tomehsal

Bio co2

Bericht door tomehsal » ma sep 03, 2007 13:09

Ik heb ontdekt dat mijn planten niet goed groeien omdat er een teveel aan o2 in het water aanwezig is en daarom geen fe2 kan opnemen. Ik heb gelezen hoe je zelf bio co2 kan maken met 2 flessen met suikerwater en gist erin. Maar hoelang moet je nu zo'n zelfgemaakte bion-installatie aanlaten in je aquarium? Kan mij iemand iets meer zeggen over zo'n installatie? Ik ben bang dat er een teveel aan co2 zal onstaan zodat mijn vissen zullen sterven.

Gebruikersavatar
dazzler
Site Admin
Site Admin
Berichten: 1343
Lid geworden op: do nov 25, 2004 12:51
Locatie: Kessel
Contacteer:

Bericht door dazzler » ma sep 03, 2007 15:32

Bij een echte CO2 installatie zit er meestal een magneetventiel en een bellenteller tussen.

Het magneetventiel sluit de CO2 toevoer 's nachts altijd volledig af, en de bellenteller dient om visueel te zien hoeveel bellen CO2 er per minuut aan het water worden toegevoegd. Meer of minder kan geregeld worden met de kraantjes op de CO2 fles.

De opzet van Bio C02 is natuurlijk om eenvoudig en goedkoop CO2 toe te voegen, zonder al die dure regeltechniekjes...

Dat wil ook zeggen... zonder goede regeling.

Kijk even hier http://www.amazoneweb.be/bioco2.html voor een indicatie over hoeveelheden.

Vergeet niet 's nachts je CO2 toevoer af te sluiten, anders gaat het niet goed komen voor je vissen.
En zorg dat de CO2 altijd ergens wegkan, als je deze snachts afsluit zorg dan dat de CO2 ergens in de lucht wegkan. anders knallen je flessen uit elkaar, plastic flessen kunnen de druk van een echte CO2 fles niet aan!
2 Things are universal: Hydrogen and Stupidity

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast