BELANGRIJKE MEDEDELING - FORUM NIET LANGER ACTIEF

Beste leden, bezoekers,

Het aantal bezoekers aan dit forum is de laatste jaren (maanden) drastisch teruggelopen, tot op een punt waar er nauwelijks nog activiteit is, en eventuele nieuwe vragen ook helemaal niet meer beantwoord worden.
Dit is een tendens die helaas wel vaker gezien wordt de laatste jaren, ook op andere fora. Wereldwijd lopen het aantal bezoekers aan fora terug, en worden er steeds minder en minder reacties geplaatst. De opkomst van social media de laatste jaren is hier waarschijnlijk niet vreemd aan, en veel van deze nieuwe media hebben (gedeeltelijk) de functie van de ooit zo populaire "Bulletin Boards" overgenomen.
Ook onze Guppyclub is ondertussen terug te vinden op Facebook, en stelt gebruikers in staat om via die weg met elkaar te communiceren.

We hebben daarom besloten om het forum niet langer actief te (onder)houden. Vanaf heden is het voor nieuwe bezoekers niet langer mogelijk om te registreren, en reeds bestaande gebruikers kunnen geen nieuwe berichten meer plaatsen of reageren op reeds bestaande onderwerpen.

Wel is er besloten om het forum met inhoud in een "read-only" versie online te houden vermits deze toch nog steeds een hele boel informatie bevat dewelke doorheen de jaren is opgebouwd. Lezen kan dus nog, nieuwe dingen toevoegen niet meer.

Mogelijk evolueert het internet in toekomstige jaren weer terug richting Bulletin Boards, forums, .... we zien dan wel wat we doen. En tot dan zou ik zeggen: welkom op onze Guppyclub groep op Facebook!

bacteriën toevoegen?

Voor al je vragen ivm waterchemie en samenstelling
Plaats reactie
GuppySanne

bacteriën toevoegen?

Bericht door GuppySanne » zo mar 20, 2011 15:35

Ze hebben mij een heeeeele laaaaaange tijd terug bij de winkel 2 flesjes van tetra aangesmeerd.
nu vroeg ik mij af of het echt nodig is om dit aan het water toe te voegen?

in het ene flesje zitten bacteriën en het andere is voor het water op waarde te brengen.

Gebruikersavatar
ihuntudown
GuppyClubLid
GuppyClubLid
Berichten: 234
Lid geworden op: di jun 07, 2011 10:23
Locatie: Tildonk

Re: bacteriën toevoegen?

Bericht door ihuntudown » za jun 11, 2011 17:40

kan nooit kwaad om extra bacteriën te hebben die je NO²en NO³ af te breken, indien je geen of niet genoeg NO²/³ hebt breken de teveel aan bacteriën zich zelf wel af, tot een evenwichtig niveau. Best is geen NO²/³ in je systeem te hebben. Zelf heb ik hier 4 aquariums, waarvan 1 200l gevuldt met sluierstaarten, en die produceren enorm veel afval, en daar moet ik regelmatig extra bacteriën insmijten, ookal wordt die door 2 binnen en 1 buitenfilter schoon gehouden

Gebruikersavatar
Babygup
GuppyClubLid
GuppyClubLid
Berichten: 555
Lid geworden op: ma sep 22, 2008 16:52
Locatie: Beselare (Zonnebeke) - West-Vlaanderen

Re: bacteriën toevoegen?

Bericht door Babygup » zo jun 12, 2011 11:07

Extra bacteriën toevoegen heeft geen nut eenmaal je aquarium al een lange tijd draait, omdat dan alle mogelijk substraten al zijn ingenomen door bacteriën. Als je er extra toevoegt kunnen die zich niet meer vast hechten, dus is dit zeker overbodig.
wel kan dit in de opstart van een aquarium een extra boost geven omdat er dan nog niet voldoende bacteriën zijn.

Hoe meer vuil je vissen maken hoe groter je filter moet zijn of hoe vaker je moet verversen, maar anders dan dat zou ik niet weten waarom extra bacteriën toevoegen. Kwaad kan het niet, maar of het echt nut heeft, dat betwijfel ik sterk.

mvg
------ NIEUW ------
Guppyclub - West, een dochterclub van Guppyclub België
Doel: ook de mensen in het westen van België samenbrengen en helpen

Zie de site: http://guppyclub.be/guppyclubwest

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast