BELANGRIJKE MEDEDELING - FORUM NIET LANGER ACTIEF

Beste leden, bezoekers,

Het aantal bezoekers aan dit forum is de laatste jaren (maanden) drastisch teruggelopen, tot op een punt waar er nauwelijks nog activiteit is, en eventuele nieuwe vragen ook helemaal niet meer beantwoord worden.
Dit is een tendens die helaas wel vaker gezien wordt de laatste jaren, ook op andere fora. Wereldwijd lopen het aantal bezoekers aan fora terug, en worden er steeds minder en minder reacties geplaatst. De opkomst van social media de laatste jaren is hier waarschijnlijk niet vreemd aan, en veel van deze nieuwe media hebben (gedeeltelijk) de functie van de ooit zo populaire "Bulletin Boards" overgenomen.
Ook onze Guppyclub is ondertussen terug te vinden op Facebook, en stelt gebruikers in staat om via die weg met elkaar te communiceren.

We hebben daarom besloten om het forum niet langer actief te (onder)houden. Vanaf heden is het voor nieuwe bezoekers niet langer mogelijk om te registreren, en reeds bestaande gebruikers kunnen geen nieuwe berichten meer plaatsen of reageren op reeds bestaande onderwerpen.

Wel is er besloten om het forum met inhoud in een "read-only" versie online te houden vermits deze toch nog steeds een hele boel informatie bevat dewelke doorheen de jaren is opgebouwd. Lezen kan dus nog, nieuwe dingen toevoegen niet meer.

Mogelijk evolueert het internet in toekomstige jaren weer terug richting Bulletin Boards, forums, .... we zien dan wel wat we doen. En tot dan zou ik zeggen: welkom op onze Guppyclub groep op Facebook!

Schema kweekstelling

Technische achtergrond over in hoofdzaak zelfbouw projecten. oa: zelfbouw aquaria, filters, dimmers etc...
Plaats reactie
jordy

Bericht door jordy » za dec 29, 2007 22:31

Afbeelding

zizo ik heb eens een poging gedaan om een schema te tekenen :P

even wat uitleg
bak 1 koppel bak
bak 2 uitzwebak voor de wijfjes
bak 3 reservebak voor ander koppeltje of zo
bak 4 uitzwembak voor de mannen
bak 5 bevalingsbak

bak 1,2&3 is een meter bak verdeeld in 3 +- 180 L
bak 4 is een 60 cm bak +- 50 L
bak 5 is een zeshoek van +- 30 L

zou ik zo al een goede start maken voor 1 stam
of zouden jullie het anders aan paken ??


grtz
Jordy

Gebruikersavatar
eddy
GuppyClubLid
GuppyClubLid
Berichten: 2264
Lid geworden op: vr okt 07, 2005 9:25
Locatie: hasselt

Bericht door eddy » zo dec 30, 2007 11:14

hoi jordy,
die bak voor een ander koppeltje zou ik meteen afschaffen, want als dat gaat afleggen zit je in de problemen
ik zou het zo doen :
bak 1 : koppel- en aflegbak
bak2 : opgroeibak mannetjes
bak 3 : opgroeibak wijfjes
bak 4 : uitzwembak mannetjes
bak 5 : uitzwembak wijfjes
je neemt maximum 3 worpen van een koppeltje
- de jongskes van worp 1 blijven ongeveer 30 dagen in bak 1
- dan gaan de mannetjes van worp 1 (W1) naar bak 2 en de wijfjes W1 naar bak 2, terwijl het wijfje worp 2 (W2) aflegt in bak 1
- na 30 dagen gaan de mannetjes W1 van bak 2 naar bak 4, de wijfjes van W1 naar bak 5, de mannetjes van W2 naar bak 2 en de wijfjes van W2 naar bak 3, terwijl het wijfje worp 3 (W3) aflegt
- na 30 dagen gaan de mannetjes W2 van bak 2 naar bak 4, de wijfjes van W2 naar bak 5, de mannetjes van W3 naar bak 2 en de wijfjes van W3 naar bak 3, terwijl je een nieuw koppel samenstelt van het beste mannetje uit W1 en het beste wijfje van W2 - het oorspronkelijk mannetje gaat als reserve naar bak 4 en het wijfje naar bak 5 als reserve
- en je begint op dezelfde manier een nieuwe generatie
ps! vergeet niet om elk mannetje en wijfje, dat je niet aanstaat of niet aan je kweekdoel beantwoordt, dadelijk uit je kweek te verwijderen naar een gezelschapsbak of vrfienden ofzo te verhuizen !
groetjes, en succes,
eddy
Guppyclub.be = de snelste weg naar de mooiste guppy's ;)

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast