BELANGRIJKE MEDEDELING - FORUM NIET LANGER ACTIEF

Beste leden, bezoekers,

Het aantal bezoekers aan dit forum is de laatste jaren (maanden) drastisch teruggelopen, tot op een punt waar er nauwelijks nog activiteit is, en eventuele nieuwe vragen ook helemaal niet meer beantwoord worden.
Dit is een tendens die helaas wel vaker gezien wordt de laatste jaren, ook op andere fora. Wereldwijd lopen het aantal bezoekers aan fora terug, en worden er steeds minder en minder reacties geplaatst. De opkomst van social media de laatste jaren is hier waarschijnlijk niet vreemd aan, en veel van deze nieuwe media hebben (gedeeltelijk) de functie van de ooit zo populaire "Bulletin Boards" overgenomen.
Ook onze Guppyclub is ondertussen terug te vinden op Facebook, en stelt gebruikers in staat om via die weg met elkaar te communiceren.

We hebben daarom besloten om het forum niet langer actief te (onder)houden. Vanaf heden is het voor nieuwe bezoekers niet langer mogelijk om te registreren, en reeds bestaande gebruikers kunnen geen nieuwe berichten meer plaatsen of reageren op reeds bestaande onderwerpen.

Wel is er besloten om het forum met inhoud in een "read-only" versie online te houden vermits deze toch nog steeds een hele boel informatie bevat dewelke doorheen de jaren is opgebouwd. Lezen kan dus nog, nieuwe dingen toevoegen niet meer.

Mogelijk evolueert het internet in toekomstige jaren weer terug richting Bulletin Boards, forums, .... we zien dan wel wat we doen. En tot dan zou ik zeggen: welkom op onze Guppyclub groep op Facebook!

Filter vraag

Alle vragen over aquariums in het algemeen, die niet thuishoren in 1 van de bestaande rubrieken.
Plaats reactie
Sarah
Guppy Apprentice
Guppy Apprentice
Berichten: 11
Lid geworden op: vr dec 11, 2015 11:47

Filter vraag

Bericht door Sarah » di mei 17, 2016 13:02

Hallo

Net klaar met het verversen van 25 liter water in mijn 63 liter Juwel aquarium en ik merk dat de stroming erg hard is geworden terwijl ik niet aan het filter heb gezeten. De guppen worden gewoon weggeslingerd als ze ervoor langs zwemmen.
Weet iemand hoe dit kan en wat ik er het beste tegen kan doen?
ZELFINGENOMEN BELGEN!

tycho
Guppy Apprentice
Guppy Apprentice
Berichten: 2
Lid geworden op: ma sep 26, 2016 20:13

Re: Filter vraag

Bericht door tycho » ma dec 19, 2016 19:32

hoe het kan weet ik niet maar je kunt wel een dimmer kopen bij een bouwmarkt waarmee je de stroming aan kan passen

Gebruikersavatar
dazzler
Site Admin
Site Admin
Berichten: 1343
Lid geworden op: do nov 25, 2004 12:51
Locatie: Kessel
Contacteer:

Re: Filter vraag

Bericht door dazzler » ma apr 03, 2017 9:18

tycho schreef:hoe het kan weet ik niet maar je kunt wel een dimmer kopen bij een bouwmarkt waarmee je de stroming aan kan passen
Daar zou ik erg mee oppassen.

De meeste dimmers die te koop zijn, zijn namelijk niet geschikt voor inductieve belasting (lees: motors)
Die zijn enkel geschikt voor verlichting

Als de stroming te hard is, kan je 2 dingen doen. Kijk om te beginnen even op het motortje van de pomp zelf, vaak zit hier een klepje of schuifje aan waarmee je de doorstroming kan regelen.

Gaat dat niet, dat kan je altijd proberen om de stroming van de pomp richting je achterwand ofzo te richten, zodat deze gebroken wordt.


Reden dat het nu zo hard gaan? Geen idee. Mogelijk is er filter materiaal in je filter verschoven ofzo waardoor het water minder weerstand ondervind ofzo...
2 Things are universal: Hydrogen and Stupidity

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast