BELANGRIJKE MEDEDELING - FORUM NIET LANGER ACTIEF

Beste leden, bezoekers,

Het aantal bezoekers aan dit forum is de laatste jaren (maanden) drastisch teruggelopen, tot op een punt waar er nauwelijks nog activiteit is, en eventuele nieuwe vragen ook helemaal niet meer beantwoord worden.
Dit is een tendens die helaas wel vaker gezien wordt de laatste jaren, ook op andere fora. Wereldwijd lopen het aantal bezoekers aan fora terug, en worden er steeds minder en minder reacties geplaatst. De opkomst van social media de laatste jaren is hier waarschijnlijk niet vreemd aan, en veel van deze nieuwe media hebben (gedeeltelijk) de functie van de ooit zo populaire "Bulletin Boards" overgenomen.
Ook onze Guppyclub is ondertussen terug te vinden op Facebook, en stelt gebruikers in staat om via die weg met elkaar te communiceren.

We hebben daarom besloten om het forum niet langer actief te (onder)houden. Vanaf heden is het voor nieuwe bezoekers niet langer mogelijk om te registreren, en reeds bestaande gebruikers kunnen geen nieuwe berichten meer plaatsen of reageren op reeds bestaande onderwerpen.

Wel is er besloten om het forum met inhoud in een "read-only" versie online te houden vermits deze toch nog steeds een hele boel informatie bevat dewelke doorheen de jaren is opgebouwd. Lezen kan dus nog, nieuwe dingen toevoegen niet meer.

Mogelijk evolueert het internet in toekomstige jaren weer terug richting Bulletin Boards, forums, .... we zien dan wel wat we doen. En tot dan zou ik zeggen: welkom op onze Guppyclub groep op Facebook!

helena slakken dood?

Alle vragen over aquariums in het algemeen, die niet thuishoren in 1 van de bestaande rubrieken.
Plaats reactie
W!nterAnj@
Guppy Apprentice
Guppy Apprentice
Berichten: 11
Lid geworden op: di sep 22, 2015 17:08

helena slakken dood?

Bericht door W!nterAnj@ » za okt 03, 2015 15:10

hoi allemaal,
ik heb een nano bakje van 25 liter overgenomen van iemand. daar zaten oa 2 helena slakken in. die zouden ruim 2 jaar oud zijn. de eerste week zag ik ze steeds "de aquariumramen lappen" maar nu zitten ze al een paar dagen stil onderin in een hoekje geplakt. als zo'n slak dood gaat, gaat hij dan drijven? ik vraag me af, of ik ze rustig moet laten zitten, of moet proberen los te krijgen van het raam, om te kijken of ze nog leven, omdat ik hier ergens las dat je dode dieren zo snel mogelijk moet verwijderen...
ik hoop dat er iemand reageert. alvast bedankt!
groetjes, Anja

Gebruikersavatar
Babygup
GuppyClubLid
GuppyClubLid
Berichten: 555
Lid geworden op: ma sep 22, 2008 16:52
Locatie: Beselare (Zonnebeke) - West-Vlaanderen

Re: helena slakken dood?

Bericht door Babygup » zo okt 04, 2015 13:49

als ze aan het raam plakken dan leven ze zeker nog. Als ze los liggen dan kan je het niet zeker zijn. Liggen ze 2 dagen op een rij op de zelfde plaats dan is de kans groot dat ze dood zijn.

De reden waarom ze dood zijn kan zijn omdat ze te weinig voeding hebben in je aquarium. Ze leven namelijk van andere slakken.
------ NIEUW ------
Guppyclub - West, een dochterclub van Guppyclub België
Doel: ook de mensen in het westen van België samenbrengen en helpen

Zie de site: http://guppyclub.be/guppyclubwest

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten