Pagina 1 van 1

Nitriet probleem

Geplaatst: wo jul 23, 2014 19:36
door Annekeloeke
Ik heb 3 weken geleden mij 7 de aquarium opgestart 3 weken laten draaien met filterstart! Superfish filter en binnenfilter de bal van eheim! Nu een week geleden mij plattys erin gezet waardes opvoorhand getest alles was super inorde, nu sinds 3 dagen staat de no2 op 2 ik ververs elke dag 30 procent en bacterien erin gedaan maar ik krijg het niet beter ik heb al zoveel aquariums opgestart nooit nitriet gehad! De nitraat staat rond de 20! Wa kan ik nog doen om terug op 0 te krijgen?

Re: Nitriet probleem

Geplaatst: ma dec 22, 2014 21:38
door Babygup
een belangrijk verschil:
gaat het om nitriet of nitraat!
nitriet is behoorlijk giftig en moet dus echt laag worden gehouden (lees op de bijsluiter van je test welke waarde)
nitraat daarin tegen is ook giftig maar in veel mindere mate. Nitraat kun je niet op 0 krijgen. Ook is het belangrijk dat er toch een 20 a 30 nitraat in je aquarium zit als je met echte planten werkt om dat dit hun voedingsstof is (samen met nog andere stoffen).

Daarbij is elke dag 30% verversen een overbodige luxe, ik ververs wekelijks 30% in mijn kweekbakken en dit is voldoende.
Bij jou zou ik het zeker niet meer doen. Door dit elke dag te doen geef je ook de bacteriecultuur niet de kans om zich goed te vormen en vooral als je kraantjes water gebruikt.

Re: Nitriet probleem

Geplaatst: di dec 23, 2014 12:33
door Snoopy
Nitriet word door bacterien (filter) omgezet in nitraat. Als je nitriet hoog was zou je het al aan je visjes hebben gezien dus ik denk dat je nitraat bedoeld. En babygup heeft gelijk (levende) planten nemen nitraat op dus als je om de week een derde ververst gaat het toch goed gaan.