BELANGRIJKE MEDEDELING - FORUM NIET LANGER ACTIEF

Beste leden, bezoekers,

Het aantal bezoekers aan dit forum is de laatste jaren (maanden) drastisch teruggelopen, tot op een punt waar er nauwelijks nog activiteit is, en eventuele nieuwe vragen ook helemaal niet meer beantwoord worden.
Dit is een tendens die helaas wel vaker gezien wordt de laatste jaren, ook op andere fora. Wereldwijd lopen het aantal bezoekers aan fora terug, en worden er steeds minder en minder reacties geplaatst. De opkomst van social media de laatste jaren is hier waarschijnlijk niet vreemd aan, en veel van deze nieuwe media hebben (gedeeltelijk) de functie van de ooit zo populaire "Bulletin Boards" overgenomen.
Ook onze Guppyclub is ondertussen terug te vinden op Facebook, en stelt gebruikers in staat om via die weg met elkaar te communiceren.

We hebben daarom besloten om het forum niet langer actief te (onder)houden. Vanaf heden is het voor nieuwe bezoekers niet langer mogelijk om te registreren, en reeds bestaande gebruikers kunnen geen nieuwe berichten meer plaatsen of reageren op reeds bestaande onderwerpen.

Wel is er besloten om het forum met inhoud in een "read-only" versie online te houden vermits deze toch nog steeds een hele boel informatie bevat dewelke doorheen de jaren is opgebouwd. Lezen kan dus nog, nieuwe dingen toevoegen niet meer.

Mogelijk evolueert het internet in toekomstige jaren weer terug richting Bulletin Boards, forums, .... we zien dan wel wat we doen. En tot dan zou ik zeggen: welkom op onze Guppyclub groep op Facebook!

waarvan komen al die haren?

Alle vragen over aquariums in het algemeen, die niet thuishoren in 1 van de bestaande rubrieken.
Plaats reactie
Annekeloeke
Guppy Apprentice
Guppy Apprentice
Berichten: 29
Lid geworden op: zo sep 08, 2013 21:55

waarvan komen al die haren?

Bericht door Annekeloeke » zo nov 03, 2013 20:21

Rond alle bladeren van de planten en op mijn rotsen staan allemaal groen haren een soort alg denk ik! ze foto! water waardes allemaal ok!
Bijlagen
1383502763NIMG_0772.JPG
1383502763NIMG_0772.JPG (59.32 KiB) 2678 keer bekeken

Gebruikersavatar
dazzler
Site Admin
Site Admin
Berichten: 1343
Lid geworden op: do nov 25, 2004 12:51
Locatie: Kessel
Contacteer:

Re: waarvan komen al die haren?

Bericht door dazzler » zo nov 03, 2013 23:46

Dat zijn inderdaad algen ja.

De oorzaak hoeft niet altijd slechte waterwaardes zijn, hoewel meestal toch 1 of meerder waardes "afwijkend" zullen zijn
(bvb te veel nitraat, te veel ammonia, ...)

Maar het kan ook een combinatie van andere factoren zijn... algen ontstaan namelijk veelal wanneer de platengroei stopt (of niet genoeg is) en dan moet je dus gaan kijken waarom je planten niet (of onvoldoende) groeien.

Vaak is het een combinatie van onvoldoende meststoffen voor de planten en/of een verkeerde hoeveelheid licht (te veel of te weinig...)

Het is vrij moeilijk om zmoaar een diagnose te stellen, aangezien het van nogal wat zaken kan afhangen...
2 Things are universal: Hydrogen and Stupidity

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast