BELANGRIJKE MEDEDELING - FORUM NIET LANGER ACTIEF

Beste leden, bezoekers,

Het aantal bezoekers aan dit forum is de laatste jaren (maanden) drastisch teruggelopen, tot op een punt waar er nauwelijks nog activiteit is, en eventuele nieuwe vragen ook helemaal niet meer beantwoord worden.
Dit is een tendens die helaas wel vaker gezien wordt de laatste jaren, ook op andere fora. Wereldwijd lopen het aantal bezoekers aan fora terug, en worden er steeds minder en minder reacties geplaatst. De opkomst van social media de laatste jaren is hier waarschijnlijk niet vreemd aan, en veel van deze nieuwe media hebben (gedeeltelijk) de functie van de ooit zo populaire "Bulletin Boards" overgenomen.
Ook onze Guppyclub is ondertussen terug te vinden op Facebook, en stelt gebruikers in staat om via die weg met elkaar te communiceren.

We hebben daarom besloten om het forum niet langer actief te (onder)houden. Vanaf heden is het voor nieuwe bezoekers niet langer mogelijk om te registreren, en reeds bestaande gebruikers kunnen geen nieuwe berichten meer plaatsen of reageren op reeds bestaande onderwerpen.

Wel is er besloten om het forum met inhoud in een "read-only" versie online te houden vermits deze toch nog steeds een hele boel informatie bevat dewelke doorheen de jaren is opgebouwd. Lezen kan dus nog, nieuwe dingen toevoegen niet meer.

Mogelijk evolueert het internet in toekomstige jaren weer terug richting Bulletin Boards, forums, .... we zien dan wel wat we doen. En tot dan zou ik zeggen: welkom op onze Guppyclub groep op Facebook!

Nieuw aquarium

Alle vragen over aquariums in het algemeen, die niet thuishoren in 1 van de bestaande rubrieken.
Plaats reactie
Bjornb2000

Nieuw aquarium

Bericht door Bjornb2000 » wo okt 31, 2012 22:51

Ik ben van plan om een 54 liter aquarium te kopen met kardinaal tetras , guppen ,ancistrus algeneters en appelslakken alleen ik heb nu een vraag het filter kan 300l/per uur bewegen maar op hoeveel moet ik hem nou zetten. En nu ook nog ik lees op sommige sites dat dat je voor bodembedekking 2 cm floredepot 5 cm fijn grind en 2 cm zand maar op andere sites lees ik weer dat je geen grind met zand mag doen. Maar weer andere zeggen dat je geen zand mag gebruiken omdat dat de planten verstikt. En de eerste keus had ik ook in een boek gelezen

purkiexoxo

Re: Nieuw aquarium

Bericht door purkiexoxo » di nov 13, 2012 18:09

ik heb alleen zand of grind in me aquaria, daar stop ik klei bolletjes bij, of vloeibaar plantenvoeding.

meestal is dat reclame zoals bij sera (flowerdepopot) ofzo is echt gewoon om te verkopen..
je kan wel een voedingbodem nemen, maar ik heb ook gewoon een merkloze eronder zitten en die werkt prima.
je moet de planten niet te ver erin duwen. maar dat zand 'slecht' is klopt niet. ik heb in 2 aquaria zand ene is tanganyika dus daar staan weinig planten in. maar bij de gezelschaps groeien de planten als kool ;)

Gebruikersavatar
ihuntudown
GuppyClubLid
GuppyClubLid
Berichten: 234
Lid geworden op: di jun 07, 2011 10:23
Locatie: Tildonk

Re: Nieuw aquarium

Bericht door ihuntudown » di nov 13, 2012 21:16

in onze sluierstaarten bak hebben we wit zand met grind gemengt en zie niet in waar er een probleem zou zijn. Sluierstaarten eten graag planten, daarom is de aquarium gevuld met een 10-tal anubies en die plantjes doen het fijn.
voedingsbodems voor planten is fijn en goed voor de plantjes, tot het geen voedingstoffen meer heeft en dan zit het gemixt tussen je grind...
uiteindelijk zoals mijn vrouw t zelf zegt: als je genoeg vissen hebt hoef je geen extra voeding voor je planten

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten