BELANGRIJKE MEDEDELING - FORUM NIET LANGER ACTIEF

Beste leden, bezoekers,

Het aantal bezoekers aan dit forum is de laatste jaren (maanden) drastisch teruggelopen, tot op een punt waar er nauwelijks nog activiteit is, en eventuele nieuwe vragen ook helemaal niet meer beantwoord worden.
Dit is een tendens die helaas wel vaker gezien wordt de laatste jaren, ook op andere fora. Wereldwijd lopen het aantal bezoekers aan fora terug, en worden er steeds minder en minder reacties geplaatst. De opkomst van social media de laatste jaren is hier waarschijnlijk niet vreemd aan, en veel van deze nieuwe media hebben (gedeeltelijk) de functie van de ooit zo populaire "Bulletin Boards" overgenomen.
Ook onze Guppyclub is ondertussen terug te vinden op Facebook, en stelt gebruikers in staat om via die weg met elkaar te communiceren.

We hebben daarom besloten om het forum niet langer actief te (onder)houden. Vanaf heden is het voor nieuwe bezoekers niet langer mogelijk om te registreren, en reeds bestaande gebruikers kunnen geen nieuwe berichten meer plaatsen of reageren op reeds bestaande onderwerpen.

Wel is er besloten om het forum met inhoud in een "read-only" versie online te houden vermits deze toch nog steeds een hele boel informatie bevat dewelke doorheen de jaren is opgebouwd. Lezen kan dus nog, nieuwe dingen toevoegen niet meer.

Mogelijk evolueert het internet in toekomstige jaren weer terug richting Bulletin Boards, forums, .... we zien dan wel wat we doen. En tot dan zou ik zeggen: welkom op onze Guppyclub groep op Facebook!

Stroompanne

Alle vragen over aquariums in het algemeen, die niet thuishoren in 1 van de bestaande rubrieken.
Plaats reactie
moon
Guppy Apprentice
Guppy Apprentice
Berichten: 36
Lid geworden op: wo dec 28, 2011 20:09

Stroompanne

Bericht door moon » wo sep 05, 2012 10:03

Hey, vanacht is hier bij ons de stroom 2 uur uit gevallen dus mijn filter heeft 2uur zonder circulatie gezeten, ik heb hier al verschillende keren gelezen dat je moet oppassen met filters die zonder stroom zitten, het is een hoekfilter die in de bak zelf hangt dus zoizo in het water, kan dit kwaad dat deze zonder stroom heeft gezeten? En zo ja wat kan ik doen om dit zo goed mogelijk op te vangen? Zodat ik geen problemen krijg met mijn goed draaiende bak.

Alvast bedankt voor de reacties.

Gebruikersavatar
dazzler
Site Admin
Site Admin
Berichten: 1343
Lid geworden op: do nov 25, 2004 12:51
Locatie: Kessel
Contacteer:

Re: Stroompanne

Bericht door dazzler » wo sep 05, 2012 13:24

Het grote probleem bij een stroomuitval, is dat je geen circulatie meer hebt in je filter. Hierdoor sterft de bacteriecultuur van je filter die nodig is voor een goede filtratie.

Het beste wat je kan doen na een (langdurige) stroompanne, en het filter er even uithalen en alle inhoud (schuim/siporax/...) kort spoelen met wat aquariumwater.

Daarna nieuwe bacterie cultuur toevoegen met de gekende middeltjes (bvb Easy Life, Sera Bio Nitrivec, ....)
2 Things are universal: Hydrogen and Stupidity

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten