BELANGRIJKE MEDEDELING - FORUM NIET LANGER ACTIEF

Beste leden, bezoekers,

Het aantal bezoekers aan dit forum is de laatste jaren (maanden) drastisch teruggelopen, tot op een punt waar er nauwelijks nog activiteit is, en eventuele nieuwe vragen ook helemaal niet meer beantwoord worden.
Dit is een tendens die helaas wel vaker gezien wordt de laatste jaren, ook op andere fora. Wereldwijd lopen het aantal bezoekers aan fora terug, en worden er steeds minder en minder reacties geplaatst. De opkomst van social media de laatste jaren is hier waarschijnlijk niet vreemd aan, en veel van deze nieuwe media hebben (gedeeltelijk) de functie van de ooit zo populaire "Bulletin Boards" overgenomen.
Ook onze Guppyclub is ondertussen terug te vinden op Facebook, en stelt gebruikers in staat om via die weg met elkaar te communiceren.

We hebben daarom besloten om het forum niet langer actief te (onder)houden. Vanaf heden is het voor nieuwe bezoekers niet langer mogelijk om te registreren, en reeds bestaande gebruikers kunnen geen nieuwe berichten meer plaatsen of reageren op reeds bestaande onderwerpen.

Wel is er besloten om het forum met inhoud in een "read-only" versie online te houden vermits deze toch nog steeds een hele boel informatie bevat dewelke doorheen de jaren is opgebouwd. Lezen kan dus nog, nieuwe dingen toevoegen niet meer.

Mogelijk evolueert het internet in toekomstige jaren weer terug richting Bulletin Boards, forums, .... we zien dan wel wat we doen. En tot dan zou ik zeggen: welkom op onze Guppyclub groep op Facebook!

'n aantal vraagjes..

Alle vragen over aquariums in het algemeen, die niet thuishoren in 1 van de bestaande rubrieken.
Plaats reactie
gupjeblub

'n aantal vraagjes..

Bericht door gupjeblub » vr jan 21, 2011 16:54

Hallo allemaal,

ik heb nu 3 guppen in een onverwarmde vissenkom(geen boze reacties aub, ik weet dat het niet zo goed is voor de vissen,daarom ben ik hier), maar ik wil eigenlijk graag een aquariumpje kopen. Ik ben echt een absolute beginner, dus heb een aantal vragen. Is een aqua 40 een goed aquarium voor guppen? en wat moet hier in behalve een verwarmingselement, plantjes en zand/grind? is een pomp noodzakelijk? komt pomp en filter op hetzelfde neer? kunnen de guppen hier niet in vast komen te zitten? ik heb ook een flesje 'sera aquatan water conditioner, dit moet er dan denk ik alsnog bij? is er verder nog iets dat ik absoluut moet weten?

alvast bedankt!! :)

tgvke
GuppyClubLid
GuppyClubLid
Berichten: 1082
Lid geworden op: di okt 04, 2005 13:45
Locatie: Heule
Contacteer:

Re: 'n aantal vraagjes..

Bericht door tgvke » vr jan 21, 2011 17:03

Hoi,
Een verwarm is nodig
Een pompje zoals jij het zegt, dan denk ik aan een filter"tje" is ook nodig.
Planten en grind kan, en is mooier in een "show" aqua.
Een aqua 40. is een mooie bakje. maar deze zal snel te klein zijn met guppen. :lol:
Normaal, als je een aqua-40 koopt nieuw, zit daar van alles in. voor een goed begin! :idea:
Enkel geen verwarming. Deze kosten niet zoveel.

hopelijk heb je er iets aan.

m,v,g
TGVke
-bovenzwaard filigraan Grijs
-bovenzwaard filigraan blond
-bovenzwaard filigraan goud
-bovenzwaard filigraan crème

Gebruikersavatar
dazzler
Site Admin
Site Admin
Berichten: 1343
Lid geworden op: do nov 25, 2004 12:51
Locatie: Kessel
Contacteer:

Re: 'n aantal vraagjes..

Bericht door dazzler » di jan 25, 2011 11:52

In tal van dierenwinkels of aquariumzaken kan je van die volledige start-set aquariums kopen, meestal zijn dit bakken van 60 liter (netto inhoud meestal zo'n 50 liter)

Deze bakken bevatten zowat alles: lichtkap, verlichting, filter met pomp (pomp zorgt dat het water doorheen het filter stroomt), verwarming...

Het enige wat je nog moet toevoegen is bodembedekking (grind of zand, donker of licht - persoonlijke smaak) en wat plantjes

Deze sets kan je vaak vinden tussen 50 à 60 euro en zijn eigenlijk perfect voor de absolute beginner.

Belangrijk om weten: aquarium inrichten en vullen met water, filter starten, verwarming goed afstellen, Aquatan toevoegen en je aquarium een weekje laten "indraaien" zonder vissen (zodat je filter kan inwerken en bacterien zich kunnen opbouwen) alvorens je vissen over te zetten.

PS Guppen houden van water rond te 24-25° dus een verawrming is wel nodig ;)
2 Things are universal: Hydrogen and Stupidity

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast